Столичани взимат с около 560 лв. повече от средното възнаграждение

...
Столичани взимат с около 560 лв. повече от средното възнаграждение
Коментари Харесай

За пръв път: Средната заплата в София надхвърли 2000 лева

Столичани взимат с към 560 лева повече от междинното заплащане за страната, което за декември е в размер на 1468 лева Но в случай че от данните на Национален статистически институт за се извадят възнагражденията в столицата, се оказва, че заплатите в останалата територия на страната са приблизително към 1140 лева, а столичани взимат със 77% повече, написа.
В София междинната заплата за първи път надмина 2000 лева и за месец декември предходната година е 2031 лева, демонстрират данни на Националния статистически институт. На второ място по приходи, незабавно след столицата, са жителите на Враца, където взимат приблизително по 1397 лева Враца държи второто място през половината от месеците на предходната година. За това способства разкриването на фабрики за произвеждане на електроника за коли в града и АЕЦ " Козлодуй ". Третото място е за София-област с 1346 лева на месец. Причината за това е, че доста хора от този регион работят в столицата и компаниите от региона също би трябвало да дават по-високи заплати, с цел да задържат чиновниците си.
 КНСБ желае въвеждане на заплата за прехрана КНСБ желае въвеждане на " заплата за прехрана "
В България да се вкара по този начин наречената заплата за прехрана, с цел да се понижи броят на нископлатените служащи и работещите небогати - тов...
Стара Загора се изкачва на четвърто място в класацията, като междинната заплата в региона е 1295 лева Основната причина за относително висотите хонорари в Стара Загора са заводите за произвеждане на части за коли в града. Варна остава на пето място с 1287 лева приблизително на месец. На идващите места по високи приходи на работещите жители се подреждат областите Пловдив (1259 лева.), Габрово (1211 лева.), Русе (1188 лева.), Разград (1183 лева.), Шумен (1173 лева.) и Бургас (1171 лева.).
Област Видин е на последно място по хонорари с 952 лева, а директно преди нея е Благоевград с 956 лева приблизително на месец, демонстрират данните на националната статистика. На трето място по най-ниски хонорари е Смолян с 989 лева Във всички останали 25 области на страната междинните заплати са над 1000 лева макар пандемията и икономическата рецесия.
Общо за страната нарастването на заплатите за година е с 8,8%, демонстрират данните на Национален статистически институт. В резултат в 18 области междинните хонорари са над 1100 лева Но сред обособените градове има голяма разлика в нарастването на възнагражденията. Сред аргументите за това са вложенията, които вършат в обособените региони на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР