Столичани вече могат да плащат с безконтактни карти за пътуване

...
Столичани вече могат да плащат с безконтактни карти за пътуване
Коментари Харесай

Въвеждат безконтактни плащания в градския транспорт


Столичани към този момент могат да заплащат с безконтактни карти за пътешестване в градския превоз
(снимка: CC0 Public Domain)

Безконтактни разплащания в градския надземен превоз на София са вероятни от през днешния ден. Услугата се доставя от Центъра за градска подвижност, Банка ДСК и картовия оператор Visa.

Потребителите могат да употребяват като платежно средство техните дебитни или кредитни карти, издадени от банки в страната или чужбина, както и карти, издадени от, в това число посредством мобилни NFC портфейли. С това напредването на близо 2 милиона жители и посетители на столицата става по-лесно и по-удобно.
още по тематиката
Заради безконтактната технология за разплащане, която изключва физическия досег до разнообразни повърхности, е от решаващо значение за спазването на нужната отдалеченост. Жителите и посетителите на столицата към този момент ще могат да пътуват, като просто приближат картата, мобилния си телефон или интелигентния си часовник до валидатора.

С новата услуга на пътуващите с градския превоз в столицата – в над 1000 трамваи, тролейбуси и рейсове – няма да се постанова да носят, да губят време на опашки за билети или да се чудят от кое място да ги купят. Таксуването посредством системата може да стане с всяка дебитна или кредитна карта, без значение от банката-издател.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР