Столичани от район Младост“ 2 протестираха срещу строеж на паркинг

...
Столичани от район Младост“ 2 протестираха срещу строеж на паркинг
Коментари Харесай

Протест в „Младост“ 2 срещу строеж на паркинг в междублоково пространство

Столичани от регион „ Младост “ 2 стачкуваха против градеж на паркинг в междублоково пространство, заключено сред бл. 205, бл.205А, бл.205Б и 39-то СУ „ Петър Динеков “.

За да издаде виза за планиране на „ Временен открит паркинг “ в УПИ ІV-608 – „ за жилищно строителство “, кметът на регион „ Младост “ арх. Стефан Стефанов осведоми живущите, че до 14 ноември имат право на несъгласие.

Хората са възмутени, че вместо 14-дневен период за тъжба те разполагат единствено с една седмица, защото уведомлението от арх. Стефанов е залепено на входовете им едвам на 8 ноември.

„ Не отхвърляме, че в региона има проблем с паркирането, само че считаме, че е неприемливо да се построи паркинг върху облагородени зелени площи “, безапелационни са жителите на засегнатите блокове в кв. „ Младост “ 2.

Те упорстват, че плануванаъа за застрояване зелена повърхност има потребност от в допълнение облагородяване със уреди за спорт и пейки, както и от реновиране на детските площадки. Хората приканват кметът на регион „ Младост “ и Столична община да намерят спомагателен административен и професионален потенциал за образован метод за справяне с казуса с паркирането в столицата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР