Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода.

...
Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода.
Коментари Харесай

Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода

Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода. Това каза пред парламентарната енергийна комисия изпълнителният шеф на " Топлофикация София " Александър Александров. Той отговори на опасенията, че поради неподновеното комплексно разрешително на " Топлофикация София " вследствие на несъблюдение на екологичните изисквания близо 1 млн. софиянци могат да останат без парно и топла вода от новия отоплителен сезон. 

Дружеството е избрало по-модерна апаратура, а не да се наливат пари в технология от предишния век, уточни Александров. 

" В рамките на тази година, преди края на годината, ние ще имаме ясно написан проект за идващите години по какъв начин да бъде финансирана " Топлофикация ", по какъв начин да бъдат възобновени отговорностите към БЕХ, към " Булгаргаз ", по какъв начин " Топлофикация " да се обнови софтуерно, тъй че тя да бъде в интерес на своите клиенти и да бъде екологичен другар на столичани ", разясни той.

По-рано през днешния ден ръководителят на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова обяви че близо 1 млн. софиянци могат да останат без парно и топла вода от новия отоплителен сезон, тъй като Изпълнителната организация по околна среда не е възобновила комплексното позволение на " Топлофикация София ". 

Ново повишаване на парното и топлата вода може да има от началото на новата година, в случай че през следващите месеци цените на газа и въглеродните излъчвания на интернационалните пазари не стартират да падат. Това пък стана ясно от думите на ръководителя на енергийния регулатор Иван Иванов.

Пред парламентарната енергийна комисия той сподели, че " Топлофикация София “ е поискала повишаване на парното от септември, само че има нормативни спънки това да стане. 

" След като на 1-ви юли влезнаха в действие новите цени за топлинната сила, в това число и на " Топлофикация-София ", Комисиятя няма законово и нормативно съображение да промени тази цена до 1-ви януари 2022-ра година, тъй че на 1-ви януари ние по нужда, в случай че няма внезапно изменение в посока на понижаване на цените на природния газ на европейските газови хъбове, Комисията за енергийно и водно контролиране ще поправя както цената на топлинната сила, по този начин и цената на електрическата сила ", изясни Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР