Столичани направиха петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на

...
Столичани направиха петиция срещу застрояването на градинката на ъгъла на
Коментари Харесай

Столичани с петиция срещу застрояването на градинка в кв. Стрелбище

Столичани направиха петиция против застрояването на градинката на ъгъла на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " - " Стрелбище ". Петицията се афишира против градежа на небостъргач в зелената повърхност.

Столичани недоволстват и показват възраженията си повече от година. Неправителствена организация се е заела с петицията.

 Небостъргачът в
Небостъргачът в " Лозенец " ще задръсти квартала, подвигнаха се столичани

Имало проект за градеж на още 3-4 небостъргача в " Лозенец "

Общинският консултант и съпредседател на Политическа група 5 инж. Симеон Славчев съобщи поддръжката си към петицията. Той е и член на УС на гражданското съдружие, което я е провело - " Мрежа за начинания и решения ".

" Като общински консултант поддържам петицията на МИР. Ние сме длъжни да работим в полза на столичани ", съобщи инж. Славчев. Според него позволената неточност, преди години от други общински съветници, в този момент може да бъде поправена и това ще е заслужено. От думите му стана ясно, че петицията е един нов работещ модел.

 АБВ против велоалеите и небостъргачите в София
АБВ против велоалеите и небостъргачите в София

Софиянци се нервират от плана за велоалеите и небостъргачите

" Призовавам всички столичани да се включат в моралната борба против застрояването на зелени площи , без значение в коя част на София. Случаят с градинката на бул. " България " и бул. " Петко Тодоров " не би трябвало да се повтаря ", отсече общинският консултант.

" Строителството на небостъргач в градинката на " Стрелбище " е единствено един от образците за предпочитание за градеж, което не кореспондира с Общ устройствен план и в прорез с упованията на столичани за визията на града ". Това съобщи ръководителят на Гражданско съдружие " Мрежа за начинания и решения " Георги Кардашев.

Той изясни още, че петицията показва недоволството и е начало за събиране на публичното мнение и гражданската сила против несправедливото решение. По думите му мнението на столичани е тип социална глоба, която е по-значима и от правосъдно решение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР