Столичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да

...
Столичани, които имат постоянен адрес в София, вече могат да
Коментари Харесай

Столичани вече могат да си сменят личните документи във всяко РУ в града

Столичани, които имат непрекъснат адрес в София, към този момент могат да подават заявки за издаване на български персонални документи във всяко едно районно отделение в София, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Мярката е за облекчение на по-натоварените звена " Български документи за идентичност ", както и е за допринасяне на улеснение за жителите, които в границите на работното време могат да създадат избор на желано от тях звено, друго от това по непрекъснатия им адрес.

С платена такса за елементарна или бърза услуга те могат да отидат във всяко районно - от Първо до Девето и да изискат елементарна или бърза процедура за издаване на персонални документи.

От Министерство на вътрешните работи разгласяват и работно време на всички звена за документи в районните ръководства на територията на София, което става в делнични дни - от 08.00 ч. до 17.45 ч. без обедна отмора.

Готовите персонални документи се получават в звеното БДС на Столична дирекция на вътрешните работи, където е подадено заявката.

От Столична дирекция на вътрешните работи показват, че статистиката регистрира растеж на искащите да възобновят своите персонални документи, което постанова и въвеждането на по-гъвкава организация на работа. След образование, в обслужването на жителите ще се включат и в допълнение назначени чиновници, които да подкрепят работата при усилване на потока.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР