Стоковата борса на Република Китай (Taifex) днес сключи меморандум за

...
Стоковата борса на Република Китай (Taifex) днес сключи меморандум за
Коментари Харесай

Тайванската борса се активизира в Източна Европа

Стоковата борса на Република Китай (Taifex) през днешния ден подписа меморандум за съгласие (MOU) с Беларуската стокова борса (BUCE), имащ за цел да проправи пътя за бъдещо съдействие сред двете страни.

В изказване Taifex съобщи, че последният ще спомогне за поощряване обмена на информация сред двете тържища, а защото BUCE е профилирана и в търговията с фючърси, това ще улесни и постигането на дълготрайните цели на Тайванската борса.

„ Този мемурандум дава чудесна опция на двете институции да изградят постоянни и взаимоизгодни връзки и да разширят своя световен обхват” – сподели Ли Лен-ю, ръководител на Taifex, като акцентира значимостта от обмяната на познания и опит за пазарите на двете страни.

Беларуската стокова борса е основана през 2004 година и е единствената в страната, като също по този начин е и една от най-големите спотови тържища в Европа, с регистрирани над 19000 члена от над 60 страни. На нея се търгува необятно портфолио от артикули – дървен материал, метали, селскостопански артикули, като е и пъноценна платформа за електронна търговия.

Питър Чу – CEO на Taifex, заяваи, че съдействието с BUCЕ ще усъвършенства разбирането на Тайванската борса за стоковия пазар в Източна Европа, като в подмяна беларуската страна ще научи повече за търговията с деривати на Taifex и ще стане по-разпознаваема от другите занчими играчи в Азиатско-тихоокеанския район.

"Източна Азия е голям пазар, който играе решаваща роля в световната стопанска система. Проучването му ще бъде едно огромно предизвикателство за нас и по тази причина ни е нужен мощен стратегически сътрудник, който да ни управлява, да ни оказва помощ да печелим позиции и да растем в района " - съобщи ръководителят на BUCE Аркадий Саликов. “С опита, познанията и въздействието си, за нас Тайванската борса е оптималният избор” – сподели още той.

В допълнение към Меморандума за съгласие с BUCE, Taifex подписа и над 25 сходни съглашения с финансови институции от целия свят, в това число Джакартската фючърсна борса, Сингапурската и Чикакгската тържища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР