Стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35%

...
Стокообменът между България и Русия се е увеличил с 35%
Коментари Харесай

Двустранният стокообмен с Русия скочи с 35%

Стокообменът сред България и Русия се е нараснал с 35% през първото полугодие на 2017 година.

Това беше оповестено по време на среща на министърът на стопанската система Емил Караниколов с посланика на Руската федерация у нас Н.Пр. Анатолий Макаров, оповестиха от Министерство на стопанската система.

Министър Караниколов и дипломат Макаров разискаха развиването на двустранните търговско-икономически взаимоотношения, като и подчертаваха върху опциите за разширението и задълбочаването им.

Бе изтъкнато, че от началото на годината се отбелязва позитивна наклонност на увеличение на двустранния стокообмен, който през първото полугодие на тази година доближава съвсем 2 милиарда щатски $.

Посланик Макаров акцентира позитивната наклонност и изрази вяра тя да се резервира и да се усили.

За първите 6 месеца на тази година България е внесла от Руската федерация артикули на стойност 2,86 милиарда лева Основно нефт, газ и нефтопродукти.

В същото време нашата страна е изнесла артикули за 585 млн. лева Така, макар че е налице растеж на износа с 96% по отношение на първата половина на миналата 2016 година, дупката във външната търговия на България с Русия нараства с 416 млн. лева, до 2,3 млрд лева

Все отново износът на страната ни към съветския пазар към този момент надвишава равнищата отпреди мощния спад, провокиран от въвеждането на глобите против Кремъл през 2014 година За съпоставяне през първата половина на 2013 година България е изнесла за Русия артикули на стойност 527 млн. лева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР