Стокообменът между България и провинция Бавария е над 1 млрд.

...
Стокообменът между България и провинция Бавария е над 1 млрд.
Коментари Харесай

Над €1 млрд. на годишна база е стокообменът ни с Бавария

Стокообменът сред България и провинция Бавария е над 1 милиарда евро на годишна база . За 2018г. доближи рекордни стойности от 1.3 млрд.евро. Над 930 баварски компании развиват индустриална и комерсиална активност в България.

Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на гала по връчване на Наградата на Баварското посланичество в България.

По думите на зам.-министър Борисов измежду баварски компании, които развиват активност в страната ни, са както интернационално опериращи софтуерни концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, по този начин и доста дребни и междинни компании от разнообразни браншове на стопанската система .

" В редица области българо-баварското съдействие бележи достижения и открива нови благоприятни условия за взаимоотношение, а Германия е наш главен стратегически сътрудник ", добави той.
 Борисов желае да види повече български артикули на баварския пазар Обновена
Борисов желае да види повече български артикули на баварския пазар

Лозунги не трябват, а заводи, вложения, индустриализация, изяснява той

Според зам.-министър Борисов предпочитаните браншове с опция за сполучливо коопериране с Бавария са аутомотив бранша, осведомителните технологии, електрониката и електротехниката.

Според него п отенциал за развиване има и в области като строителство, машиностроене, химическа и хранително-вкусова индустрия , превоз и логистика, запазване на околната среда и опазване на здравето.

Според Борисов страната ни се е трансформирала в благонадежден стопански сътрудник , водач в района по финансова непоклатимост, макроикономическо развиване и положение на кредитния рейтинг.

На събитието участваха още доктор Митко Василев , основен шеф на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и представител на Бавария в България и Урзула Хайнцел , заместник-директор на дирекция " Европа и панаирно дело " в Баварското държавно министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР