Стокообменът Китай-САЩ нарасна с 12,9% до 356 млрд. долараОбемът на

...
Стокообменът Китай-САЩ нарасна с 12,9% до 356 млрд. долараОбемът на
Коментари Харесай

Стокообменът Китай-САЩ нарасна с 12,9% до 356 млрд. долара

Стокообменът Китай-САЩ набъбна с 12,9% до 356 милиарда $
Обемът на стокообмена сред Китай и Съединени американски щати за първите 7 месеца на тази година е повишен с 12,9% на годишна база, достигайки 356,56 милиарда $. Това се споделя в отчет на Главното митническо ръководство на КНР.

Китайският експорт за Съединени американски щати за посочения интервал е записал растеж от 13,3% до 259,1 милиарда $, а вносът на американска продукция се е нараснал с 11,8% до 97,47 милиарда $.

През юли търговията сред двете страна е повишена до 54,98 милиарда $. Положителното салдо на КНР е 28,09 милиарда $, съкращавайки се с 3,04% спрямо юни.

Търговският мита

Американският президент Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че не харесва недостига в търговията с Китай. На 15 юни тази година стопанинът на Белия дом разгласи, че Съединени американски щати вкарват 25% мита върху вноса на китайска продукция на стойност 50 милиарда $. Причините за тази мярка са кражбата на американска интелектуална благосъстоятелност от Пекин и несправедливите търговски практики на Поднебесната.

Китайските управляващи неотложно дадоха отговор с съответни мита на същата стойност за внасяните американски артикули.

След това американският представител на комерсиалните договаряния Робърт Лайтхайзър разгласи, че се приготвя спомагателен лист от китайски артикули на стойност 200 милиарда $, които ще бъдат обложени с 10% мита. Мотивът за тези дейности е, че КНР отхвърля да промени несправедливата си комерсиална политика. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР