Стоки с лого на защитени търговски марки бяха иззети през

...
Стоки с лого на защитени търговски марки бяха иззети през
Коментари Харесай

Иззеха дрехи от Неделния пазар в Димитровград

Стоки с лого на предпазени търговски марки бяха конфискувани през почивните дни от чиновници на Районното ръководство в Димитровград, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

В хода на полицейска интервенция за определяне на незаконно потребление в комерсиалната активност на запазени марки без позволение на правопритежателя са тествани три маси на " Неделен пазар " в града.

На обектите са били изложени за продажба общо 268 продукта с лого и надпис на предпазени марки без единодушие на притежателите на изключителните права, регистрират от полицията.

Полицаите са установили, че една от собственичките на маса реализира продажби без регистрация като търговец и не има фискално устройство за вписване на продажби. Проверката е посочила, че 43-годишната жена от Нова Загора осъществя редовно доходи от продажба на артикули, за които не издава фискален бон, фактура или различен счетоводен документ, като по този метод заобикаля заплащането на данъчни отговорности.

Стоките и от трите търговски обекта са предадени на проверяващите с протоколи.

Според чиновници на Министерство на вътрешните работи близостта на Турция и огромното намерено пазарище в Димитровград са предпоставките за по-силното наличие на пазара в района на продукти от предпазени марки.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР