Стокадри бТВПрофесор Георги Рачев обяви, че топлото за сезона време

...
Стокадри бТВПрофесор Георги Рачев обяви, че топлото за сезона време
Коментари Харесай

Проф.Рачев: Скоро слагаме джапанки

Стокадри бТВ

Професор Георги Рачев разгласи, че топлото за сезона време остава и мраз няма да има до Първа пролет.

Той разкри, че циклон от региона на Санкт Петербург ще премине през България и малко ще намали температурите, като в неделя ще стане 1-2 градуса малко по-хладно.



Точно поради този циклон ще има няколко капки дъжд, другояче попадаме в един съвсем западен транспорт на относително топло време и до този миг продължаваме да бъдем с един градус над нормата, и то актуалната, топлата норма, сподели по бТВ Рачев.

Хубави превалявания паднаха в Източна България, само че има потребност и от още превалявания. Тази заран в 5 часа на никое място не валеше в България, единствено в Царево имаше малко един подобен малък ръмеж, добави той.



Рачев удостовери, че хубавото време, което дефинира като типично мартенско, ще се резервира и захлаждането няма да е толкоз фрапантно, колкото го е показала по-рано през днешния ден неговата колежка Стаси Цалова.

Слънцето сега е на практика на Екватора, кулминира и бавничко си идва към нас, с цел да сложим дефинитивно джапанки, означи Рачев.



Професорът съобщи още, че през днешния ден ще е малко по-топло спрямо вчерашния ден, когато си е било напряко хладно.

Предстои и стопляне в събота, неделя и понеделник, като температурата в София ще доближи 14 градуса, на другите места ще бъде и малко по-топло.

След това във вторник и сряда ще има захлаждане, за което говорех, само че няма да е толкоз студено на фона на това топло време и ще стане единствено с градус надолу, предвижда Рачев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР