Стоил Алипиев не смята да подаде оставка като председател на

...
Стоил Алипиев не смята да подаде оставка като председател на
Коментари Харесай

Шефът на КЗП няма намерение да подава оставка

Стоил Алипиев не счита да подаде оставка като ръководител на Комисията за отбрана на потребителите. Това съобщи самият той в коментар за Българска телеграфна агенция във връзка изказване на министъра на стопанската система от по-рано през днешния ден Богдан Богданов, че е свалил доверието си от управлението на КЗП и е изискал оставките на всички негови членове. Богданов се базира на голям брой тъжби в последните месеци против работата на комисията и цитира съответен случай, в който " търговски вериги са били репресирани ", а в същото време е имало превишаване на пълномощията за надзор като " това е ставало главно с присъединяване на ръководителя на КЗП. "

В отговор Алипиев отхвърли думите на министъра и сподели, че изнесената от икономическото министерство информация за нарушавания в Комисията не е вярна, като по-късно в детайли и с причини документално ще бъде показана позицията на управлението на КЗП.

По-рано от икономическото министерство оповестиха, че, което е назначено през септември 2022 година Богданов е провел среща с членовете на Комисията, с цел да ги уведоми за решението си. От ведомството прецизират, че то е било взето на база възходящия брой сигнали против активността на КЗП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР