Стогодишният британски ветеран Том Мур, който събра близо 33 милиона

...
Стогодишният британски ветеран Том Мур, който събра близо 33 милиона
Коментари Харесай

Рицарско звание за 100-годишния ветеран Том Мур, събрал 33 млн. лири за британските лекари

Стогодишният английски деец Том Мур, който събра близо 33 милиона лири за битка с ковид, ще бъде почетен с рицарско звание от кралица Елизабет ІІ, съобщи Би Би Си. Предложението за това идва от премиера Бэорис Джонсън.

Том Мур е деец от Втората международна война, служил е в Кралските Военновъздушни сили. Наскоро той беше подложен на лекуване от рак, като в това време се възстановяваше от строшаване на бедро.

В знак на признателност към английските лекари той реши да направи 100 обиколки на личната си градина, с цел да събере 1000 лири за здравната система на страната си. Даренията обаче се оказаха несравнимо повече.

Но 30 април капитан Томас Мур отпразнува своята 100-годишнина и беше почетен като народен воин. На рождения си ден той получи почетен чин полковник, а самолети на британские военновъздушни сили го поздравиха като прелетяха над дома му.

Премиерът Джонсън също го поздрави.

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър също му засвидетелства своята респект.

За рождения си ден Том Мур получи към 140 хиляди приветствени картички. Сега искащите да му пишат, ще могат да стартират писмата си с обръщението " Сър Том ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР