Стоенето у дома по време на пандемията е довело до

...
Стоенето у дома по време на пандемията е довело до
Коментари Харесай

Ютюбъри създадоха светлинен меч, който прорязва стомана като масло ВИДЕО

Стоенето вкъщи по време на пандемията е довело до това хората да намерят много луди способи да прекарват времето, като едно 12-годишно хлапе, което е построило собствен личен нуклеарен реактор. Но спечелилите може да са инженерите от Hacksmith, които са основали изцяло прибиращ се, изменящ цвета си светлинен меч, който прорязва метала като масло!

Мечът, захранван с плазма, изгаря с изумителните 2200°C. Благодарение на специфична дюза, плазмата излиза от дръжката в съвсем съвършено пресъздаване на светлинните мечове на Междузвездни войни.

Технически това е " протомеч ", а не светлинен меч, защото разчита на външен захранващ блок, а не на някакъв дребен безконечен енергиен източник в ръкохватката. Този героизъм е плод на четиригодишната работа на инженерите. По-ранни опити нагряват дълги волфрамови пръчки до рискови температури. Въпреки това " интернет в никакъв случай не е удовлетворен ", съгласно Хаксмит и по тази причина те се заели да основат версия, която се прибира и уголемява като научно-фантастичните оригинали.

Най-новият светлинен меч разполага със профилирана ламинарна дюза, която създава ламинарен поток (плавен поток от течност или газ с малко или никакво смесване) на сбит течен пропан газ. Нагрят до високи температури и мощно съсредоточен, газът се трансформира в кръгообразен лъч от светеща плазма, който наподобява на светлинен меч. Въпреки че сега технологията се употребява основно за издухване на стъкло, превръщането в светлинен меч е надграждането, което сигурно си заслужава напъните.

Пробивайки през стомана, мечът е кадърен на някои впечатляващи подвизи. Това обаче е светлинен меч с присъщите цветове, с цел да определите на коя страна на силата сте. За благополучие, Хаксмит даже е покрил това. Чрез въвеждане на разнообразни соли, течната плазма свети с живи цветове, в това число зелено, оранжево и алено. Ако желаете да бъдете обичаният джедай Йода, борната киселина ще свети в блестящо зелено. Наклонен повече към тъмната страна, калциевият хлорид (известен като сол) ще ви даде червено-оранжево.

Джеймс Хобсън, началник на екипа на инженерите, декларира, че можете да преброите на пръстите на едната си ръка хората, работещи върху технологиите за светлинни мечове, тъй че това евентуално ще би трябвало да задоволи апетита ви за " Междузвездни войни "... към този момент. Въпреки това работещият международен меч в наши дни е повече от задоволителен за нас.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР