Stockholm Open, осминафиналДенис Шаповалов – Антоан Белие 6-4, 7-5Денис Шаповалов

...
Stockholm Open, осминафиналДенис Шаповалов – Антоан Белие 6-4, 7-5Денис Шаповалов
Коментари Харесай

Шаповалов се завърна в Стокхолм с двусетов успех


Stockholm Open, осминафинал

Денис Шаповалов – Антоан Белие 6-4, 7-5

Денис Шаповалов се завърна с победа на един от обичаните си шампионати – този в Стокхолм, достигайки до четвъртфинала след чиста победа над Антоан Белие. Канадецът, който завоюва купата през 2019 и игра край предишния сезон, изпита непредвидени компликации против международния №192, само че все пак не позволи сензация и откри място измежду най-хубавите осем в конкуренцията.

Негов конкурент в идната фаза ще бъде Алекс Де Минор или Джей Джей Улф.

И двамата съперници записаха идентичен брой асове (8) и извоювани на първи сервис точки (32), като един от основните фактори за триумфа на Шаповалов бе превъзходството му при точки, извоювани на ретур (20-10). Поставеният под №4 канадец пласира повече уинъри (28-19) и осъществя две от четирите си благоприятни условия за пробив (50%), до момента в който Белие не доближи до нито един брейкпойнт в хода на дуела.

Мачът стартира по допустимо най-хубавия метод за Шаповалов, който проби още в самото начало, след което затвърди брейка и усили преднината си на 2-0. От този миг нататък канадецът можеше да си разреши да играе по-дефанзивно, разичтайки на възможни неточности на Белие. Този метод се оказа успешен за четвъртия в схемата и той запази задатъка от два гейма, надделявайки с 6-4 в откриващия сет.

Във втората част обаче миналогодишният полуфиналист от Уимбълдън трябваше да постави много повече усулия, защото Белие бе доста стабилен на сервис и в първите 10 гейма никой от съперниците не стигна до опция за пробив. Статуквото бе на път да се резервира, откакто швейцарецът избави два брейкпойнта, само че Шаповалов продължи да слага съперника си напрегнат и реализира поврат за 6-5. Това се оказа задоволително за втората ракета на Канада, който не пропусна опцията да сервира за мача и оформи крайното 6-4, 7-5 след 81 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР