Stockholm Open, финалСтефанос Циципас – Холгер Руне 4-6, 4-6Холфер Руне

...
Stockholm Open, финалСтефанос Циципас – Холгер Руне 4-6, 4-6Холфер Руне
Коментари Харесай

Руне триумфира над Циципас и е новият крал на Стокхолм


Stockholm Open, край

Стефанос Циципас – Холгер Руне 4-6, 4-6

Холфер Руне реализира един от най-големите триумфи в кариерата си, побеждавайки Стефанос Циципас на финала на ATP 250 шампионата в Стокхолм. Датчанинът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезон и не позволи нито един пробив против международния №5, като завоюва втората си купа в Тура, която е и негова първа на хард. Руне е и първият представител на своята татковина, който печели конкуренцията в Стокхолм.

Световният №27 не направи нито една двойна неточност в хода на дуела, като в това време завоюва 74% от точките си на първи сервис (29/39). Руне направи повече непредизвикани неточности (13-11), само че за сметка на това имаше предимство във връзка с уинърите (20-16). Четвъртфиналистът от Ролан Гарос осъществя два от петте си брейкпойнта (40%), като в това време отрази единствената точка за пробив, до която Циципас доближи.

Циципас стартира по-добре, като записа два следващи аса и завоюва подаването си, само че Руне бързи изравни. Две непредизвикани неточности на топ поставения, последвани от превъзходен форхенд от главната линия на датския тенисист му разрешиха да стигне до два следващи брейкпойнта. Циципас спасти първия, само че по-късно Руне пласира безмилостен бекхенд по диагонала и направи резултата 2-1 в своя изгода.

Скандинавецът затвърди брейка с гейм на нула, преди международният №5 да прекъсне серията му и да редуцира пасива си на 3-2. Циципас опита да бъде нападателен и да употребява бекхенда си, само че Руне сподели забележително самообладание във значимите моменти, а добре разчетените му излизания на мрежата ограничиха доста вариантите на първенеца от 2018 година

Поставеният под №7 датчанин доближи до сетбол, при който Циципас изпрати топката в навън след офанзива с форхенд по правата и по този метод младежът направи първата крачка към купата след 6-4.

Вторият сет стартира по подобен метод – Циципас завоюва откриващия гейм, само че малко по-късно Руне реализира поврат от 40-0 и осъществя пробив, който затвърди за 3-1. Датчанинът можеше да направи преднината си още по-сериозна, само че пропусна брейкпойнт и неговият конкурент понижи изоставането си. В идващия гейм обаче Циципас върна жеста и седмият подложен направи резултата 4-2 в своя изгода.

Руне още веднъж показва изумителни успокоение и устойчивост в дългите надигравания от главната линия, като това му оказа помощ да удържи натиска на именития си конкурент. От своя страна Циципас позволи неточности при няколко привидно лесни топки на мрежата, което доста усложни обстановката за него.

При 30-15 в десетия гейм миналогодишният финалист на Ролан Гарос се пречупи дефинитивно и на два пъти изпрати топката в мрежата при опит за офанзива с бекхенд, като по този метод Руне победи с 6-4, 6-4 след час и половина игра и подвигна първата си купа на хард в Тура.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР