Stock-to-Flow (S2F) моделът, който придоби популярност чрез анализатора PlanB, е

...
Stock-to-Flow (S2F) моделът, който придоби популярност чрез анализатора PlanB, е
Коментари Харесай

Биткойн: PlanB прогнозира бичият пазар да се разпали през 2023 г.

Stock-to-Flow (S2F) моделът, който закупи известност посредством анализатора PlanB, е както високо оценен, по този начин и мощно подложен на критика.

Наскоро PlanB разгласява нова дълготрайна графика, наречена (ЕБП), която демонстрира, че Биткойн е навлязъл в нов бичи пазар от началото на 2023 година

Графиката се основава на смяна на съответна метрика, само че PlanB не разкри коя е тя. За разлика от S2F, ЕБП не е планиран или оценяващ модел; вместо това той е предопределен да оцени в кой стадий от пазарния цикъл се намира Биткойн.

Новият модел на PlanB има четири стадия: ранен бичи пазар (син), късен бичи пазар (зелен), ранен мечи пазар (жълт) и късен мечи пазар (червен).

Според графиката етапа на късния мечи пазар е завършила в края на 2022 година, което демонстрира, че в този момент Биткойн се намира в ранен бичи пазар.

PlanB също по този начин даде актуализация на S2F модела въз основа на историческите данни за халвинга.

Моделът пресмята, че настоящата цена на Биткойн е $55,000 и предвижда, че междинната цена на BTC през сегашния цикъл ще бъде $100,000 или до $288.000, според от употребяваната версия на модела.


 


PlanB има вяра, че Stock-to-Flow Cross Asset Model (S2FX) е най-ценният модел, само че призна, че истинският S2F модел сега е най-точен.

Той предвижда, че до 2024 година цената на Биткойн ще нарасне със 100%, доближавайки се до диапазона от $55,000 до $60,000.

Това би означавало средномесечно нарастване от $2,500 за криптовалутата, в случай че приемем, че идващото халвинг събитие ще се случи на 5 април.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР