Сто тридесет и шест деца са загинали от началото на

...
Сто тридесет и шест деца са загинали от началото на
Коментари Харесай

136 деца. Толкова са загинали в Украйна от началото на войната

Сто тридесет и шест деца са починали от началото на нападението на Русия над Украйна, още не по-малко от 199 са ранени. Това оповестява пресслужбата на основния прокурор в Telegram на 26 март.

Най-много са потърпевшите деца в Киевска (64), Харковска (44), Донецка (50), Черниговска (38), Николаевска (28), Луганска (25), Запорожска (17), Херсонска (20), Житомирска (15) и Сумска (14) област, а също и в Киев (16), се споделя в известието.

Вчера вследствие на съветския обстрел в Донецка област умира деветгодишно дете, още едно е ранено. На 23 и 24 март са ранени деца в Николаевска и Черниговска област.

" От всекидневните бомбардировки и обстрелвания са развалени 570 образователни заведения, 73 от които са изцяло разрушени. Освен това, от вражеския огън са развалени повече от 40 заведения за деца, включително лечебни заведения, школи за изкуство, спортни обекти, библиотеки.

Тези данни не са окончатени, доколкото липсва опция да се огледат регионите на дейни бойни дейности и на краткотрайно окупираните територии ", оповестяват от офиса на основния прокурор.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/украински прокуратура телеграм.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 600 " height= " 823 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР