Сто секунди преди полунощ, когато е апокалипсисът - това време

...
Сто секунди преди полунощ, когато е апокалипсисът - това време
Коментари Харесай

Часовникът на Страшния съд се приближи до полунощ заради ядрените оръжия и климата

Сто секунди преди среднощ, когато е апокалипсисът - това време демонстрира " свереният " през вчерашния ден Часовник на страшния съд съгласно неправителствената организация Bulletin of the Atomic Scientists.

Бордът ѝ се е събрал през ноември, с цел да дефинира точното време съгласно часовника. Това значи, че приближаването до края на дните (полунощ), оповестено през вчерашния ден, е станало още преди напрежението сред Съединените щати и Иран и решението на Северна Корея да се върне към нуклеарните опити. Съветът на организацията счита, че тези събития единствено удостоверяват преценката ѝ.

Часовникът отмерва времето до среднощ от 1947 година поради началото на нуклеарната конкуренция. Оттогава рисковете от нуклеарната технология - а от 2007 година и климатичните промени - са във фокуса на учените, участващи в организацията, и по тази причина преместването на стрелките се очакваше. Такава настройка сътвори и разпадът на съдействието на Съединени американски щати и Русия в разовържаването.

Информационната война също способства за днешното състояние съгласно основателите на часовника, защото пречи на човечетвото да отговори на заканите, пред които са изправени всички.

За последно стрелките бяха преметени напред пред през 2018 година - с 30 секунди - и по този начин отмереното време бе 120 секунди преди среднощ. За съпоставяне най-далеч от края бяха стрелките през 1991 година поради края на Студената война - 17 минути преди среднощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР