Сто милиона лева допълнително ще отпусне правителството за увеличение на

...
Сто милиона лева допълнително ще отпусне правителството за увеличение на
Коментари Харесай

Правителството отпуска допълнителни 100 милиона лева за заплати в МВР

Сто милиона лв. в допълнение ще отпусне държавното управление за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи. Това даде обещание министърът-председателят на Бойко Борисов на срещата със синдикатите в системата тази заран. Протести през днешния ден ще има, разгласи ръководителят на СФС на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

Планираните протестни дейности за през днешния ден обаче няма да бъдат анулирани, само че още на следващия ден ръководителят на СФСМВР Валентин Попов ще се срещне с управителния съвет на организацията.

Зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов посочи, че отпуснатите пари не са договорка, с цел да спрат митингите и че министър председателят е удовлетворен от работата на Министерство на вътрешните работи поради събираемостта на доходи в бюджета.

Очаква се през днешния ден управлението на Вътрешното министерство и синдикатите да проведат нова среща, с цел да обсъдят нарастването на заплатите и в допълнение отпуснатите средства. Договорено е униформените да вземат повече пари и през 2019 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР