Сто и трийсет делегати от целия свят ще участват в

...
Сто и трийсет делегати от целия свят ще участват в
Коментари Харесай

Международна конференция за Черно море през античността ще бъде проведена за първи път в Гърция

Сто и трийсет делегати от целия свят ще вземат участие в Седмата интернационална конференция за Черно море през античността, която ще се организира от 26 до 30 септември и на която ще бъдат направени известия за скорошни археологически открития от гръцки колонии като Созопол, заяви АНА-МПА особено за Българска телеграфна агенция.

От 1997 година насам конференцията е най-важното събитие в международен мащаб във връзка с историята и археологията на Черно море.

Тази година форумът има две съществени насоки: показване на археологически изследвания в Черно море през последните четири години и известия най-вече с исторически темперамент.

От необикновен интерес за Гърция ще бъде информацията за връзките сред антична Македония и Черно море, " било то стопански, търговски или политически връзки ", както сподели пред АНА-МПА зам.-председателят на организационния комитет, професорът по класическа археология Манолис Маноледакис.

Тазгодишното издание е отдадено на паметта на Александру Аврам, бележит румънски историк и археолог с обширни проучвания върху западното Черноморие, който умря предходната година, както и на учредителя на конференцията Гоча Цецхладзе, който умря преди няколко дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР