Сто и шест милиона лева допълнително ще бъдат дадени на

...
Сто и шест милиона лева допълнително ще бъдат дадени на
Коментари Харесай

Подхвърлят на пенсионерите по 50 лева и през април

" Сто и шест милиона лв. в допълнение ще бъдат дадени на българските пенсионери през април ", заяви пред публицисти в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев.

По думите му това е добавката от 50 лева, която държавното управление е поело като ангажимент да се изплаща до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. На този стадий тя е до 30 април и 50-те лв. са обезпечени, съобщи Ананиев. Според него въпреки, че се намираме в изключителна обстановка от позиция на пандемията, в случай че тя продължи, държавното управление е в пълномощията си да удължи това погашение.

В този миг възрастните хора имат потребност от спомагателна помощ, обвързвана и с медикаменти, и с по-големи компликации в изхранването, уточни министърът. По думите му тези хора са изнесли огромна част от построяването на страната и заслужават сходен добър жест. В никакъв случай той не е избирателен, средствата са предопределени за потребности, които хората имат, увери Ананиев.

Кирил Ананиев участва на церемониален водосвет в напълно реновираната черква в Билинския манастир " Св. Архангел Михаил " в община Брезник. Манастирът е една от най-старите обители в Западна България. Според исторически и археологически проучвания датира от 10 -11 век. Ремонтиран е със средства по Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020. Проектът е на стойност 560 000 лева

Църквата в светата обител е напълно възобновена, сменена е покривната структура. Направена е специфична фугировка и са построени дренажи. Възстановени са стенописите. Повечето датират от 16 и 17 век и изобразяват светци и древен подиуми.

С старания на страната в Пернишка област са ремонтирани, реставрирани и построени 22 църкви, манастири и параклиси на стойност 7 275 000 лева, уточни Ананиев. Само преди седмица с разпореждане на Министерски съвет бяха отпуснати 75 000 лева за градежа на църквата в пернишкия квартал " Тева ", добави регионалният шеф Емил Костадинов.
Днес бе сложено и алегорично начало на ремонт на пътя до манастира. Той ще бъде осъществен от Югозападно държавно дружество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР