Сто и осем пленени украинки се завърнаха в родината си,

...
Сто и осем пленени украинки се завърнаха в родината си,
Коментари Харесай

108 пленени украинки се завърнаха в родината

Сто и осем пленени украинки се завърнаха в родината си, заяви Андриий Ермак, шеф на кабинета на президента Володимир Зеленски. Това е първото освобождение на пленени дами и втората най-голяма замяна на пандизчии след 21 септември, когато 215 войни, включително и 124 офицери  от полка „ Азов ” излязоха от пандиза, напомня Kyiv Post.

„ Днес беше осъществен следващ огромен продан на военнопленници... освободихме 108 дами от плен. Това беше първият продан на дами “, написа в обществените мрежи Ермак.

Някои от тях са дъщери и майки, държани дружно в плен, а 37 от тях са бранители от стоманодобивния цех „ Азовстал ” в Мариупол. Сред освободените са чиновници на разнообразни формирования на Националната армия на Украйна, както и военнослужещи от Сухопътните и Военноморските сили, териториалната защита на Въоръжените сили на Украйна, Държавната гранична работа, Национална полиция и на Служба " Сигурност ”.

„ Настъпи следващият стадий от освобождението на нашите хора от съветски плен. Успяхме да върнем 108 украински дами – офицери, сержанти и редови войници. Те са от армията, флота, териториалната защита, националната гвардейка и граничарката. Става дума за 96 военнослужещи, от тях 37 – евакуирани от Азовстал, както и 12 цивилни.Сред освободените през днешния ден има и пленени доста преди пълномащабната война.Не забравяме никого от нашите хора, би трябвало да върнете ги всички. И ние ще ги върнем ", съобщи президентът Володимир Зеленски в обичайното си вечерно послание към нацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР