Сто дни след началото на управлението на Еманюел Макрон, Брижит

...
Сто дни след началото на управлението на Еманюел Макрон, Брижит
Коментари Харесай

Защо французите не одобряват идеята за първа дама?

Сто дни след началото на ръководството на Еманюел Макрон, Брижит се радва на забележителен медиен и публичен интерес.

Отговорът на Макрон за това за какво носи две халки

Петицията против опита на президента на Франция да сътвори формален статут на "първа дама " за брачната половинка си е единствено най-пресният образец за явната злост на французите към съпругите на френските президенти.
 Бриджит Макрон Бриджит Макрон
Във Франция несъмнено на „ les première dames “ се гледа по по-различен метод в сравнение с в другите страни. Те се появяват на обществени места и публични събития до брачна половинка си, постоянно се занимават с щедрост и всекидневно живеят в Елисейския замък.

"Шарли ебдо " осмя Макрон и жена му

За разлика от останалите президентски съпруги по света обаче те не се радват на огромна социална поддръжка и доверие.

Връщайки се обратно във времето елементарно може да се разбере от кое място идва тази злост.

Мария-Антоанета е една от първите „ първи дами “

и не оставя след себе си доста положително за описване. Тя остава в историята с именитата си чудатост и с трагичния си край.

В разгара на Френската гражданска война през 1793 година, откакто е приета за отговорна по обвиняване в разнообразни закононарушения, тя е екзекутирана с гилотина.

През 1796 година Наполеон се дами за Жозефин дьо Боарне

Това се случва единствено пет месеца откакто среща шест години по-възрастната от него жена - вдовица с две деца. През 1809 година той се развежда с нея под предтекст, че не го подарява с правоприемник.

Исторически двойки - сватби, раздели, обич и ненавист

Съпругата на Джозеф Кайо убива човек

В разгара на лятото през 1914 година една от най-обсъжданите тематики във Франция е процесът против Енриет Кайо. Година по-рано брачната половинка на тогавашния министър-председател отива в редакцията на вестник „ Фигаро “ и прострелва основния редактор с шест патрона.

Въпреки че Ивон дьо Гол е известна като „ вуйна Ивон “,

тя надалеч не е положителната занимателна „ вуйна “, а по-скоро студената и постоянно неодобряваща. Строго отдадена на Господ и католическата религия, тя се пробва да прокара закон за възбрана на носенето на къси поли на публично място и отхвърля да одобри в Елисейския замък разведени или погрешни съпруги и съпрузи.

Известно е, че президентът Франсоа Митеран е водел лицемерен живот,

само че брачната половинка му, Даниел, напълно не му е отстъпвала. Тя е имала редица афери, станали обществени по-късно, и се е възползвала от ситуацията си за персонални облаги. При една аудиенция на Фидел Кастро в Париж, тя обществено целува кубинския водач на стълбите пред президентската резиденция.

През 2007 година Сесилия Саркози изоставя президента поради любовника си

По-късно Никола Саркози се дами наново за певицата Карла Бруни, която по-рано е излизала с имена като Ерик Клептън и Мик Джагър. През 2008 година Карла си печели неодобрението на хората, откакто изяснява, че в случай че е имала поданство по време на изборите, е нямала да гласоподава за брачна половинка си.

Бракът на Еманюел Макрон също съумява да притегли внимание

Настоящият президент на Франция се дами за Бриджит преди 20 години. Тя е негова гимназиална учителка и има три деца и шест внуци. Медиите шеговито я назовават „ Барби в менопауза “.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯ СНИМКИ НА БРИЖИТ МАКРОН

Когато Еманюел навършва 18 година, тя се развежда и се реалокира в Париж, с цел да могат двамата да бъдат дружно. Женят се през 2007 година.
 Брижит и Еманюел са дружно от 20 години, само че подписват брак през 2007 година Брижит и Еманюел са дружно от 20 години, само че подписват брак през 2007 година
Преди няколко дни френското президентство заяви, че Бриджит Макрон ще има публична роля, представляваща страната, само че няма да разполага със личен бюджет или личен състав.

Това се случи малко, откакто френски жители започнаха петиция против желанието на президента Макрон да сътвори формален статут на "първа дама " за брачната половинка си.

Френският президент ще посети България на 25 август по покана на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов. Очаква се брачната половинка му да го придружи на визитата.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ И МАКРОН В ЕЛИСЕЙСКИЯ ДВОРЕЦ

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР