Сто дни след като пое управлението на Франция, Еманюел Макрон

...
Сто дни след като пое управлението на Франция, Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Опоненти злорадстват: Защо Еманюел и Брижит Макрон избраха Марсилия за ваканцията си?

Сто дни откакто пое ръководството на Франция, Еманюел Макрон се отдаде на къса почивка.

Въпреки многочислените спекулации по отношение на мястото на отмора, президенското семейство отиде в Марсилия, а мнозина видяха предумисъл в избора на дестинацията.

" Марсилия не е Сен Тропе. Този избор е стратегически и има за цел да завоюва благосклонностите на елементарния французин ", разясняват съперници на 39-годишния политик.

Макрон несъмнено има потребност от сходни ходове, откакто последни социологически изследвания демонстрират рекорден спад в доверието към него.

Едва 36% от французите утвърждават политиката му досега, а 19% от всички 64 на 100 недоволни се афишират като извънредно разочаровани от дейностите на своя нов президент.



Снимка: leparisien.fr

Малко над три месеца отпред на страната, известността на Еманюел Макрон е по-ниска даже от тази на предшественика му Франсоа Оланд, записал името си в историята като най-непопулярния френски държавен глава.

" Марсилия е остроумен политически ход, много по-добър от първокласен курорт за милиардери ", разяснява социалистът Патрик Менучи.

Южният френски град е надалеч от лукса на Лазурния бряг. Марсилия води с рекордна безработица отпред на огромните френски градове, а локалните поданици са извънредно горди, че семейство Макрон избра за отмора точно техния град.

От Елисейския замък разясняват, че президентът е предпочел Франция с цел да бъде по-близо до държавните каузи.

По-малко почивни дни, повече спорт и разходки

В Марсилия, при цялостна поверителност, президентското семейство населява първокласната резиденция на префекта на района, а дните на Макрон минават с доста спорт и сантиментални разходки.

За да не изпита гнева на народа, Макрон реши да почива по-малко в съпоставяне със своите прародители. Критикуван поради 19-те дни почивка, от които се възползва през 2012 година, Франсоа Оланд редуцира фрапантно почивните си дни през идващите лета на своя мандат. Лукса да почиват по 20 дни са си разрешавали Никола Саркози и Жак Ширак.

Следващата седмица Макрон възобновява своето европейско турне с визити в Австрия, Румъния и България. В страната ни френското първо семейство идва на 24 август, а цялото посещаване на българска земя ще премине във Варна. В морската столица Макрон ще беседва с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

За първите дами е планувана самостоятелна стратегия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР