Сто деца на възраст 5-11 год. са били ваксинирани срещу

...
Сто деца на възраст 5-11 год. са били ваксинирани срещу
Коментари Харесай

В столичната детска болница са ваксинирани сто деца срещу COVID-19

Сто деца на възраст 5-11 год. са били имунизирани против коронавирусната зараза в Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев " от 23 декември 2021 до момента. Това оповестиха от болничното заведение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29748
За предходната година в лечебното заведение са били приети в болница 154 деца, инфектирани с COVID-19, допълниха от болничното заведение.

От тях 30 са били новородени, а 29 - с мултисистемен постковиден синдром. Най-много приети в болница - 41, са били лекувани през ноември предходната година.

Специалистите предлагат имунизацията да се слага най-много на деца с хронични болести, защото те са високорискова група при протичането на инфекцията.

В лечебното заведение досега няма открити затруднения или съществени нежелани реакции при децата, на които е била сложена ваксина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29748  Филипинските управляващи не разрешават на неимунизираните поданици на столицата Манила да употребяват градския превоз Филипинските управляващи не разрешават на неимунизираните поданици на столицата Манила да употребяват градския превоз  Нови противоепидемични ограничения на територията на област Кюстендил Нови противоепидемични ограничения на територията на област Кюстендил  Рекордната заболеваемост: Спират плановия банкет и интервенции в Благоевградско Рекордната заболеваемост: Спират плановия банкет и интервенции в Благоевградско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР