Сто декара гора в рйона на село Пожарево са спасили

...
Сто декара гора в рйона на село Пожарево са спасили
Коментари Харесай

100 декара гора са спасени от пожар край село Пожарево

Сто декара гора в рйона на село Пожарево са избавили през вчерашния ден огнеборци от Тутракан, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Силистра. В непосредственост до гората са горели сухи треви, само че пожарникарите ги загасили преди да се стигне до загуби.

Без материални вреди са и други два пожара , зародили през вчерашния ден. Горели са сухи треви в землищата на селата Богорово и Руйно, само че след намесата на противопожарните екипи вреди не са позволени.

През осемте месеца на тази година чиновниците на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ /РД ПБЗН/ – Силистра са обслужили общо 794 катастрофи против 424 за същия интервал на предходната година . Ликвидирани са 240 пожара с материални загуби, които са с 57 повече спрямо 2021 година.

В 540 случая е осъществена гасителна активност на пожари в сухи треви и боклуци, без да са нанесени материални вреди. През интервала са осъществени 22 аварийно-спасителни действия и в 78 случая е оказана техническа помощ. При пожари е умрял един и са потърпевши шестима индивида.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР