STMicroelectronics NV (STMicro), най-големият в Европа разработчик и производител на

...
STMicroelectronics NV (STMicro), най-големият в Европа разработчик и производител на
Коментари Харесай

Най-големият в Европа производител на полупроводници, рязко увеличи печалбата си

STMicroelectronics NV (STMicro), най-големият в Европа разработчик и производител на полупроводникови съставни елементи, внезапно усили чистата си облага и приходите си през третото тримесечие на 2022 година, главно заради мощното търсене на продуктите на компанията.

За интервала юли-септември, чистата облага на STMicro възлиза на 1,1 милиарда $, при 474 милиона $ година по-рано, т.е. повишаването е с над два пъти. Това излиза наяве от известие на компанията, за финансовите резултати за тримесечието.

Приходите на компанията за тримесечието са се нараснали до 4,32 милиарда $, от 3,2 милиарда $ за същия интервал на предходната година.

Брутната облага на STMicro набъбна до $2,06 милиарда, от $1,33 милиарда година по-рано, а оперативната облага - до $1,27 милиарда, от $605 млн. за третото тримесечие на предходната година.

Предварителните упования на управлението на STMicroelectronics бяха приходите през третото тримесечие да доближат към $4,24 милиарда, т.е. резултатите са надминали упованията, въпреки и с малко, написа Интерфакс.

Според прогнозите на компанията, приходите за четвъртото тримесечие ще са към $4,4 милиарда. За цялата 2022 година STMicro чака доходи от към $16,1 милиарда, което обезпечава напредък с към една четвърт по отношение на 2021 година.

От началото на 2022 година пазарната капитализация на STMicro е намаляла с 23,2%, до 31,93 милиарда $.
 Samsung влага $15 милиарда в нов център за чипове
Samsung влага $15 милиарда в нов център за чипове

Той би трябвало да е подготвен до 2028 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР