Стивънс пречупи чехкиня в Гуадалахара за първа титла от 2018-а насам

...
Слоун Стивънс спечели титлата на тенис турнира на твърди кортове
Коментари Харесай

Слоун Стивънс спечели титлата на тенис турнира на твърди кортове в Гуадалахара, Мексико, след като надделя над Мари Бужкова в три сета – в отделните части 7-5, 1-6, 6-2, за близо два часа и половина игра.
Слоун Стивънс.
Американката, шампионка на Ю Ес Оупън 2017, се оказа в ролята на догонваща в началото, след като чехкинята направи пробив и дръпна с 4-1, но постепенно намери ритъма си и върна брейка. При 5-5 Стивънс направи решителен пробив, след който сервира успешно, за да поведе в частите.

96-та в света Бужкова започна силно и втория сет след ранен пробив, като този път не изпусна инициативата и даде само гейм на противничката. В третия сет играта бе равностойна до 3-2 в полза на американката, която взе три последователни гейма, а с това и първа титла в Тура от октомври 2018-а насам.

Тогава Стивънс спечели финалите на WTA в Сингапур, надигравайки в спора за титлата украинката Елина Свитолина в три сета. Представителката на САЩ бе загубила предишните си три финала, след като спечели първите шест, в които взе участие. Бужкова, от своя страна, допуна поражение в третия си финал след загубите в Монтерей през 2020 (от Свитолина) и на Филип Айлънд Трофи в Австралия миналата година (от рускинята Дария Касаткина). /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР