Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си мечта и застава начело на

...
Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си мечта и застава начело на
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишна мечта

Стивън Спилбърг сбъдва дългогодишната си фантазия и застава отпред на съвременна киноадаптация на един от най-хубавите и известни мюзикъли на всички времена - "Уестсайдска история ". Резултатът е епично кино събитие с неостаряваща, мощна и вдъхновяваща история, която няма да остави равнодушни феновете в кината, без значение от тяхната възраст, описват от "Форум филм ", представени от Българска телеграфна агенция.

Легендарният режисьор споделя, че за него е горделивост и чест да работи по "Уестсайдска история ", и то навръх този стадий от кариерата си.

Наред с това, разкрива любопитни детайлности за креативния развой и показва част от гениите, които сплотяват сили, с цел да пресъздадат на екран по най-хубавия вероятен метод вълнуващата обич на Мария и Тони.

"Уестсайдска история " е основан на едноименния мюзикъл на Артър Лорентс, Ленърд Бърнстейн и Стивън Зондхайм от 1957 година въодушевен от класическата сантиментална покруса Ромео и Жулиета на Уилям Шекспир. Разказва за младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди - "Ракетите " и "Акулите ", борещи се за надзор над суровите улици на Горен Уестсайд в Ню Йорк.

Докато съперничеството сред двете банди ескалира с всеки минал ден, любовта сред Тони и Мария разцъфва и заплашва да раздра на две целия квартал.

На 10 декември е премиерата на именития мюзикъл. Сценарист е номинираният за "Оскар " и притежател на "Пулицър " Тони Къшнър.

Хореографията е на носителя на "Тони " Джъстин Пек, а музиката на Ленърд Бърнстейн е изпълнена от Нюйоркския симфоничен оркестър, дирижиран от Майкъл Нюман и Густаво Дудамел.

В функциите са Рейчъл Зеглър, Ансел Елгорт, Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д`Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели "Оскар " за ролята на Анита в истинския филм от 1961 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР