Стивън Падок, който уби 59 души и рани още 527

...
Стивън Падок, който уби 59 души и рани още 527
Коментари Харесай

Стрелецът от Лас Вегас е превел 100 000 долара по сметка във Филипините дни преди нападението

Стивън Падок, който умъртви 59 души и рани още 527 по време на нахлуване в Лас Вегас в понеделник, е превел към 100 хиляди $ по сметка във Филипините, родината на неговата другарка, дни преди да извърши офанзивата. Това са разкрили от полицията, написа английското издание The Independent.

Неговата другарка Марилоу Дънли по това време е обитавала в островната страна. Полицията се надява тя да успее да хвърли повече светлина върху аргументите за нападението. Според АП ФБР през днешния ден я връща в Съединени американски щати за разпит.

На конференция шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо сподели, че стрелецът наподобява се е подготвил доста подробно за всеобщото ликвидиране, отбелязва ТАСС.

Асошиейтед прес заяви, че Падок е работил като куриер, след това като чиновник в данъчна работа, а по-късно се занимавал с одити в отбранителната сфера. По-рано телевизия "Фокс нюз " заяви, че той работил и за авиокосмическата корпорация "Локхийд Мартин ".

Разследващите към момента не са разкрили претекста на стрелеца, който се самоуби малко откакто извърши нападението.

В последните три години, Падок има повече от 200 преводи по сметки на казина във Филипините. Последната такава е на стойност 100 хиляди $ и е направена дни преди нападението.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР