Стивън Магуайър се справи трудно с Юелун Джоу, за да

...
Стивън Магуайър се справи трудно с Юелун Джоу, за да
Коментари Харесай

Магуайър и Дин си гарантираха участие на Крусибъл

Стивън Магуайър се оправи мъчно с Юелун Джоу, с цел да си подсигурява място на Световното състезание по снукър.

Бившият номер 2 в света, чието най-хубаво показване в Шефилд е достигането до полуфиналите през 2007 и 2012, се оправи със съпротивата на китаеца след 10-7 фрейма. Резултатът би трябвало да повдигне настроението му, откакто шотландецът разкритикува „ извънземните “ условия на Крусибъл преди срещата.

Магуайър изостана с 1-3, само че два сенчъри брейка от 104 и 137 му разрешиха да излезе напред в резултата. Впоследствие той отвори разлика от 7-4, само че Джоу понижи недостига до 7-8 след три халф-сенчъри брейка. Въпреки това, Магуайър не позволи изненади и затвори сполучливо мача в своя изгода.

Дзюнхуей Дин също имаше компликации против ветерана Дейвид Лили, откакто губеше с 4-7, само че съумя да се оправи със противника, който търсеше своя дебют в Крусибъл на 46-годишна възраст. Дин, който игра край през 2016, изпитва усложнения с намирането на оптимална форма през сезона и изглеждаше покрай отпадане, откакто Лили сграбчи три поредни партии от 4-4. Но китайският му конкурент показва класа и се класира за главната скица на Световното след шест следващи фрейма на своята сметка.

Тепчая Ун Но направи четири сенчъри брейка, в това число 145 и 138, с цел да надвие Матю Селт с 10-7 в друга среща от квалификациите. Селт водеше с 6-4, само че изпусна преднината си и Ун Но се класира за Крусибъл след две поредни стотачки. Скот Доналдсън бе първият класирал се за Световното след триумф над Алан Тейлър с разгромното 10-1, до момента в който Хаотиен Лу преодоля Доминик Дейл с 10-4.

Джейми Джоунс доближи финалите в Шефилд за пети път в своята кариера след победа над Том Форд с 10-5, а Майкъл Уайт завоюва четири от последните пет фрейма, с цел да надиграе Джордан Браун с 10-8. Последната партия в срещата беше решена по черна топка и уелсецът я осъществя от разстояние, с цел да прогресира към Крусибъл.

Жребият за Световното по снукър, което започва на 16 април, събота, е този четвъртък, 14 април, от 13:00 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР