Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш

...
Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш
Коментари Харесай

Стивън Кинг: Жалко, че светът се озова в един от романите ми

Стивън Кинг съжалява, че хората по света се усещат като че ли са в неговия антиутопичен хорър „ Сблъсък ”.

Писателят, чийто постапокалиптичен разказ за пандемия от гибелен грип „ Сблъсък “ излиза през 1978 година, беше запитан в скорошно изявление за в. „ Индипендънт ” дали има моменти, когато се е чувствал като че ли животът копира някой от сюжетите му.

„ Да, тъкмо в този момент хората ми споделят: „ Е, наподобява, че сме в оня разказ на Стивън Кинг “. И единственият ми отговор към тях е:„ Много скърбя “, изясни писателят.

Той добави още, че в този момент „ не му е доста комфортно да бъде себе си “.

Писателят се пробва да сведе до най-малко сравненията сред коронавирусната пандемия и супер грипа от романа си, само че счита, че пандемията „ би трябвало да се случи “.

Кинг показа, че по време на карантината отделя доста време за писане на новия си разказ и акцентира, че писането е “добър метод да се освободим от страха ”.

Авторът на десетки бестселъри показа: “Това не е тъкмо суматоха. И не е тъкмо боязън. Мисля, че множеството хора се усещат като мен – потискащо и притеснително е да си повтаряш, че не трябва да излизаш на открито. Защото в случай че излезеш, ще хванеш вируса или ще заразиш някого ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР