Стивън Кинг е автор на историите, които са в основата

...
Стивън Кинг е автор на историите, които са в основата
Коментари Харесай

Интересни факти за филма “Зеленият път”

Стивън Кинг е създател на историите, които са в основата на два кино лентата, които към този момент десетилетия са обичани на киноманите, тъй като са истински и в това време универсални: „ Зеленият път " и „ Изкуплението Шоушенк ". И двата кино лентата са снимани от еднакъв режисьор - Франк Дарабонт.

Ето няколко забавни обстоятелства към основаването на шедьовъра „ Зеленият път ".

Джон Траволта, Майкъл Кийтън и Майкъл Дъглас са в началото поканени за кастинга за ролята на основния надзорник и основен воин във кино лентата. В последна сметка бил определен Том Ханкс, който не могъл да откаже на режисьора повторно. Той е бил поканен от Дарабонт и в първия му план - „ Изкуплението Шоушенк ", само че бил към този момент зает за присъединяване в различен шедьовър, обичан от милиони фенове - „ Форест Гъмп " през 1994 година

Първоначално беше планувано Том Ханкс да играе своя воин в преклонна възраст. Гримът се сторил на снимачния екип неудачен. Франк Дарабонт споделя по-късно, че снимането на „ Зеленият път " е било същинско наслаждение. Той е копродуцент на кино лентата и елементарно можел да снима кино лентата, с цялостна креативна независимост.

Трудно е да си представим, че ролята на Джон Кофи може да е била дадена на някой различен, с изключение на на Майкъл Кларк Дънкан. Продуцентите дълго време търсели артист за тази роля и обмисляли кандидатурата на баскетболиста Шакил О`Нийл. Но Брус Уилис им предложил Дънкан, с който се сприятелява след фотосите на „ Армагедон " през 1998. В реалност Майкъл Кларк Дънкан не е подобен колос - той е със същия растеж като Дейвид Морс (в ролята на надзирателя Брут Хауъл).

Американска градска легенда гласи, че един път млада жена се доближила до Стивън Кинг и му споделила: " Извинете, само че не одобрявам вашите мрачни и ужасни истории. По-добре напишете нещо вдъхновяващо като „ Изкуплението Шоушенк " или „ Зеленият път ". Изненаданият публицист възкликнал в отговор: „ Госпожице, в действителност таман аз съм създателят на сюжетите на тези филми! "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР