Стивън Джерард вече не е треньор на Астън Вила. Раздялата

...
Стивън Джерард вече не е треньор на Астън Вила. Раздялата
Коментари Харесай

Уволниха Стивън Джерард след поражението от Фулъм

Стивън Джерард към този момент не е треньор на Астън Вила. Раздялата бе оповестена от клуба час след тежкото проваляне с 0:3 от Фулъм в мач от 12-ия кръг във Висшата лига. Бирмингамци имат единствено две победи от началото на сезона и се намират до зоната на изпадащите.

„ Бихме желали да благодарим на Стивън за неговата упорита работа и да му пожелаем триумф в бъдещето “, обявиха от клуба.

За 11-те си месеца престой в Астън Вила, 42-годишният някогашен национал на Англия реализира едвам 13 победи от 40 мача. Джерард наследи Дийн Смит отпред на Вила през ноември 2021 година, като преди този момент водеше Рейнджърс.

Веднага след загубата от Фулъм той не даде индикации, че ще напусне поста.

" Поех тима в доста сложна обстановка. Опитахме се да притеглим играчи, които да ни измъкнат от това състояние. Аз съм войник ​​– това е в моята ДНК. Ще продължа да се боря, в случай че не ми бъде казано друго “, съобщи Джерард.

Очевидно му е било казано, тъй като час по-късно публично бе оповестена раздялата.

Джерард съумя да притегли във Вила играчи като Фелипе Коутиньо (Барселона), Диего Карлос (Севиля) и Бубакар Камара (Марсилия), само че шансът не бе на негова страна. Карлос получи сериозна травма на глезена при дебюта си вкъщи, а Камара е навън до Нова година поради контузията в коляното, която получи против Саутхемптън предишния месец. През лятото пък Джерард в профил Тайрън Мингс като капитан и го размени с шотландеца Макгин, който обаче се показва много едва.

Има и още нещо, което сигурно е повлияло на резултатите на Стиви Джи в Бирмингам - асистентът му Майкъл Бийл, който беше с него и в Рейнджърс, напусна Вила това лято, с цел да стане управител на КПР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР