Стив Джобс показва първия iPhone на 9 януари 2007 г.(снимка:

...
Стив Джобс показва първия iPhone на 9 януари 2007 г.(снимка:
Коментари Харесай

iPhone стана на 14 години. Как започна смартфон ерата?


Стив Джобс демонстрира първия iPhone на 9 януари 2007 година
(снимка: Apple)

Първият смарт телефон в света – Apple iPhone – навърши 14 години. На 9 януари 2007 година на конференция по време на MacWorld Стив Джобс разгласи пред света основаването на устройство, което, по думите му, „ ще промени мобилните връзки вечно ” – iPhone. Оттогава до момента iPhone остава най-популярният смарт телефон в света.

Пуснато на пазара през юни същата година, устройството бе продадено в над 1,4 милиона бройки до ноември. Списание Time го разгласи за „ откритие на годината ”, напомня.

Проектът, който в последна сметка докара до развиването на iPhone, стартира, когато Стив Джобс помоли екип от инженери да изследват потреблението на сензорни устройства. Той вярваше, че персоналните компютри и обичайните PDA устройства не са най-хубавите благоприятни условия за нахлуване на пазарите с огромно търсене.
още по тематиката
В последна сметка iPhone съчета най-хубавото от всички съществуващи устройства – мобилните телефони, PDA устройствата, носимите музикални плейъри като iPod.

Джобс предвиждаше мобилните телефони да бъдат основни за достъп до информация и вярваше, че ключът за техния триумф е в софтуера. Ключова за триумфа на смарт телефоните се оказа операционната система iOS.

След появяването на iPhone през 2007 всяка последваща версия на устройството бе предстояща с голямо неспокойствие от потребителите, редящи се на големи опашки, с цел да си купят последния шлагер от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР