Стив Брусат от Университета в Единбург предупреждава, че хората могат

...
Стив Брусат от Университета в Единбург предупреждава, че хората могат
Коментари Харесай

Учените смятат, че за да оцелеят, хората трябва да се смалят на ръст СНИМКИ

Стив Брусат от Университета в Единбург предизвестява, че хората могат да се смалят по мярка посредством еволюцията, защото би трябвало да се приспособяват към изменението на климата.

Според учения на планетата към този момент настъпват необратими промени заради повишението на температурите: равнищата на океаните се повишават, животинските и растителните типове изчезват, усилва се рискът от развиване на смъртоносни болести при хората.

" Но това не е границата. Бозайниците, които имат по-малък размер на тялото, могат по-добре да се приспособяват към изменението на климата, както се е случвало в предишното. Така че, с цел да оцелее в нови условия, човечеството също може да се смали по мярка ", споделя пред Брусат.



Бозайниците с по-малки размери на тялото могат по-добре да се приспособяват към изменението на климата, както са правили в предишното. Това значи, че с цел да оцелее в новите условия, човечеството би трябвало да понижава и по мярка. Снимка: Експрес

Според учения смяната в размера на човешкото тяло по време на бъдещите еволюционни процеси е сходна на сходна промяна в размера на тялото при античните коне.

Палеоцен-еоценски термичен най-много и следствията от него

„ Преди 55 милиона години на Земята се случило събитие, което е известно като палеоцен-еоценски топлинен най-много. Тогава температурата на планетата се повишила доста. Съставът на атмосферата се трансформирал и доста скотски типове изчезнали. Досега това е най-голямото световно стопляне. Според данните, получени от вкаменелости, античните коне са се приспособили към новите условия, като са се свили по мярка. Звучи страховито, само че смяната в телата на хората може да бъде същата като при тези животни “, споделя Брусат.


Според изкопаеми доказателства, античните коне са се приспособили към новата среда, като са се свили по мярка. Снимка илюстративна

Според учения даже в този момент в по-топлите региони на Земята доста животни са по-малки, в сравнение с в по-студените. Същото се следи и при хора, които живеят на север и където е доста горещо. Изследванията демонстрират, че жителите на арктическите райони са приблизително малко по-големи от хората, живеещи в по-ниски географски ширини.

„ Що се отнася до животните, евентуално е по-малките същества да имат повече телесна повърхнина спрямо размера си, в сравнение с по-големите животни. Следователно те могат да отделят непотребната топлота по-добре. Вярвам, че намаляването на размера на тялото е натурален метод за адаптиране на животните до по-високи температури вследствие на изменението на климата “, споделя Брусат.

Хората евентуално ще станат по-малки

В същото време ученият не има вяра, че всички бозайници ще станат по-малки заради повишението на температурите.

" Но що се отнася до хората, мисля, че това е доста евентуален път напред. По този метод еволюцията може да избави човечеството от изгубване ", споделя Брусат.

Учените считат, че някои типове антични хора са се свили, защото са им свършили ресурсите, с цел да оцелеят, демонстрират археологически доказателства.


Снимка: Експрес

„ Уместно е да си помислим за тип като Homo floresiensis, именуван още „ занимание хора “, който в миналото е обитавал остров Флорес в Индонезия “, споделя Брусат.

Ново изследване допуска, че тези " хобити " не са изчезнали, а към момента живеят в първичното си местообитание. Според Брусат, последните изследвания на антични човешки остатъци допускат, че температурата на планетата може да бъде значим фактор, който е повлиял на размера на телата на античните хора.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР