Стиснахме си ръцете за реформите в МВР, диалогът бе конструктивен.

...
Стиснахме си ръцете за реформите в МВР, диалогът бе конструктивен.
Коментари Харесай

Платените провокатори не били вербувани за протеста на полицаите, а за този на Възраждане

Стиснахме си ръцете за промените в Министерство на вътрешните работи, разговорът бе градивен. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след срещата с най-големия профсъюз в Министерство на вътрешните работи. Следващата среща ще се състои в понеделник, добави той. Премиерът съобщи още, че е належащо да има едно работещо министерство, като всеки би трябвало да бъде оценен вярно. Според него неработещите структури в министерството ще бъдат реформирани.

Заедно синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка с цел да създадат нужните промени.

" Оттук нататък отговорността е споделена, с цел да имаме едно работещо министерство с хората, които дават всичко от себе си да бъдат вярно оценени и въпреки това да сме сигурни, че структури и елементи от Министерство на вътрешните работи, които не са работещи, ще бъдат реформирани ", безапелационен бе Петков.

Министърът на вътрешните работи съобщи в отговор на въпрос, че изявлението на представителя на кабинета Лена Бориславова по-рано през днешния ден за ескалации на митинга на синдикатите на Министерство на вътрешните работи се е отнасяло за планувания митинг на " Възраждане " другата сряда. Според нея са постъпили данни, че измежду основателите са лица от листата на 19-те, който Кирил Петков връчи в прокуратурата, а задачата е демонстрацията да бъде опорочена посредством провокации.

" Нямаме никакви опасения, че митингът, който сътрудниците са организирали - синдикатът на Министерство на вътрешните работи, ще заплаши публичния ред ", безапелационен бе Рашков и сподели че лапсуси се позволяват.

Бойко Рашков съобщи, че има взаимно схващане на проблемите, от синдикатите, и от на управлението на Министерство на вътрешните работи, което постанова те да бъдат решени с най-голяма изгода за чиновниците.

" Няма никакво подозрение, че възнагражденията, които сега се получават, са изостанали, каквото е ситуацията да вземем за пример и в министерството на правораздаването в неговата огромна конструкция - дирекция " Изпълнение на наказванията ", добави той. Рашков бе безапелационен обаче, че те ръководят от два месеца, а нерешените проблеми са от години, когато при държавното управление на Бойко Борисов е била увеличена фонд работна заплата с 30% в някои министерства, само че не е взето такова решение за Министерство на вътрешните работи. Разговаряно е било с съдружните сътрудници да създадат оферти от позиция на годишния бюджет, увери Рашков и добави, че ще бъдат взети ограничения.

 Кабинетът предизвести: Криминално проявени провокатори ще вземат участие в полицейския митинг Виж още

Правим ежемесечни срещи от края на предходната година. Всички знаете, че обмисляме съществени структурни промени в Министерство на вътрешните работи, които не могат да бъдат осъществени без мнението на синдикатите. Няма никакво подозрение, че възнагражденията за чиновниците са изостанали. Ще решим този проблем. Мисля, че синдикатите имат вяра на Министерство на вътрешните работи. Не може да имаме министерство, което е със конструкция от преди 50-60 години при радикално изменени публично политически връзки ", съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

" Лично аз съм удовлетворен от тази среща и от това, че съблюдаваме една процедура - сега, в който вървят митинги да стартират и договаряния. Със сигурност не сме в положение да решим всички или по-голямата част от проблемите, провокирали тези митинги - най-малко не бързо и не незабавно. Затова митингите ще продължат, както са планувани. Но ще продължим и нашето съдействие с премиера и министър Рашков ", съобщи от своя страна представителят на синдиката на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

По думите му, в случай че в Министерство на вътрешните работи стартира промяна, която синдикатите считат за естествена и допустима - ще я поддържат. " Ако това ще е в полза на обществото и на чиновниците от Министерство на вътрешните работи - сме подготвени да подкрепим и някои непопулярни ограничения. Към момента нямаме индикации, че нарастване на заплатите на чиновниците ще се случи ", акцентира той. Попов съобщи, че плануваните митинги за тази седмица ще се състоят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР