Стискането на пъпки по лицето е подобно на екстремна хазартна

...
Стискането на пъпки по лицето е подобно на екстремна хазартна
Коментари Харесай

Пъпки по лицето - ако ги стискате, можете да си навлечете неприятности

Стискането на пъпки по лицето е сходно на рискова хазартна игра, позната в избрани кръгове като " съветска рулетка ". С други думи, това е евентуално рисков обред с непредсказуем резултат, даже в случай че се съблюдават всички правила на асептиката. Това се дължи основно на особеностите на структурата и действието на тъканите в региона на лицето. Защо не би трябвало да вършим това?
Причина №1: Сложната вътрешна конструкция на " пъпката "
Пъпка (правилно наречена пустула) е възпалена и доста уголемена мастна жлеза, запушена до самия връх с гной. Последният се образува вследствие на това, че бактериите " изяждат " подхранващия себум. Самата мастна жлеза съставлява дълга (понякога до няколко сантиметра) тръба, навита на топка и ситуирана в дебелината на дермата.
Ето за какво, пробвайки се да изцедим гнойта и даже да забележим, че излиза от пъпката, не можем да бъдем изцяло сигурни, че част от тази гной не е отишла в противоположна посока, пробивайки стената на мастната жлеза, която е изтънена от възпалението. На мястото на една пъпка могат да се появят други и в бъдеще е изцяло допустимо образуването на конглобатно (дренажно) акне.
 9 промени в тялото, които приказват за здравето ви 9 промени в тялото, които приказват за здравето ви
Някои здравословни проблеми са толкоз подвеждащи, че даже не ги виждаме и не ги ревизираме. Колкото по-рано се открият признаци...
Причина 2: Особености на процеса на кръвоснабдяване на региона на лицето
Основният източник на артериално кръвоснабдяване на региона на лицето е външната сънна артерия и нейните клонове. Пътят от сънната артерия до дребните капиляри на повърхността на кожата е доста къс. Освен това във васкулатурата има огромен брой анастомози, т.е. има голям брой преходи сред огромните основни съдове и дребните повърхностни.
Такава конструкция е доста елементарен път за разпространяване на инфекцията през вените на лицето в системата на вътречерепните синуси, а това към този момент са структури на територията на твърдата мозъчна обвивка. Ако там попадне зараза, неизбежно се развива сепсис, заболяване, което визира кръвта.
Причина 3: Нестандартна конструкция на кръвоносните съдове в лицето
Обменната част на кръвоносната система е показана от капиляри с доста тънка стена и огромна повърхност на напречното сечение. Изстисквайки пъпка, ние механично повреждаме капилярите, вследствие на което може да има леко, само че въпреки всичко кървене в тъканите и се появяват застояли петна.
 Как работят лепенките за пъпки и има ли смисъл от тях? Как работят лепенките за пъпки и има ли смисъл от тях?
Акнето е болестно положение на кожата, демонстрация на себорея, появяващо се по време на пубертета (и по тази причина още наричано „ юношески п...
Причина №4: Характеристики на регенерацията на кожата
В процеса на изцеждане на пъпка съвсем постоянно има нарушаване на целостта на дермата - дълбокия пласт на кожата, в който се намира източникът на казуса. След контузия на дермата неизбежно се образуват белези в процеса на следващо укрепване.
Причина №5: Разнообразие от микрофлора на повърхността на кожата
Когато изцеждаме пъпка, ние постоянно нарушаваме целостта на повърхността на кожата, т.е. правим инвазивна интервенция. Инвазията би трябвало да се прави единствено при стерилни условия, в противоположен случай подлите микроорганизми от повърхността на лицето и ръцете ни могат да попаднат вътре в раната. И колкото и да се опитваме да правим цялостна предварителна стерилизация, не можем да реализираме хирургична непорочност. Затова в действителност прибавяме нова порция бактерии и гъбички към към този момент наличната в самата пъпка зараза.
Ако излезе пъпка в най-неподходящия миг, не трябва да се излагате на сериозен риск и да унищожавате „ злодея “. Красотата изисква жертви, само че не такива. Използвайте подобаващи артикули за акне, с цел да коригирате съществуващите проблеми.

Още от ЗДРАВЕ:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР