Стипендиантска програма за студенти от II и III курс на

...
Стипендиантска програма за студенти от II и III курс на
Коментари Харесай

УМБАЛ Свети Георги подготвя стипендиантска програма за мед...

Стипендиантска стратегия за студенти от II и III курс на специалността „ Медицинска сестра “ приготвя за новата образователна 2021/2022 година УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив. Предвижда се разпределяне на 10 стипендии за студенти след приключен II курс и 10 стипендии за студенти след приключен III курс на образование по тази компетентност в ОКС „ Бакалавър “. Паричната сума е в размер от 150 до 200 лева месечно за период от една или две години, според от изискванията, на които дават отговор студентите. Със стипендиантите се подписват контракти за постъпване на работа в УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, обясниха от най-голямото в България лечебно заведение.

Ръководството му поздравява всички медицински експерти за професионалния им празник – 12 май, Международния ден на сестринството.

Стипендиантската стратегия бе учредена през 2017 година Целта на управлението на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив е да поддържа младите студенти по време на образованието им и да притегли и задържи млади медицински експерти, гарантирайки им работно място по специалността. Очакванията са тази процедура да окаже позитивно въздействие в работата на лечебните структури на УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, тъй като ще се основат условия за последователност и развиване в специалността. Това от своя страна ще помогне за справяне с рецесията от неналичието на квалифицирани и опитни медицински фрагменти на пазара на труда на национално равнище, считат от лечебното заведение.

В момента в УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив има 188 свободни щата за медицински експерти. Общият брой на заетите е 898. От тях 633 са медицински сестри. Останалите са акушерки – 57, медицински лаборанти – 111, рентгенови лаборанти – 52, рехабилитатори – 26, помощник-фармацевти – 17, фелдшер – 1.

Възнагражденията в лечебното заведение се дефинират, като се взимат поради сложността, тежестта и отговорността на труда, както и параметрите на работната среда. За стимулиране на медицинските експерти, с изключение на главната работна заплата се начисляват и спомагателни хонорари, отвън наложителните по Кодекса на труда. Част от тях са спомагателни хонорари при наряди по график в дните събота и неделя, в допълнение възнаграждение за операционна, реанимационна и анестезиологична работа. Медицинските експерти с по-висока подготовка получават спомагателни хонорари, избрани според от степента й.

В УМБАЛ „ Свети Георги “ ЕАД – Пловдив, с изключение на плануваното материално стимулиране, медицинските експерти имат опция да покачват квалификацията си, както и да организират практическо следдипломно образование. Голямата конструкция на болничното заведение дава опция за струпване на богат клиничен и административен опит, обясниха от лечебното заведение.

Международният ден на сестринството – 12 май, се празнува публично от 1974 година. Избран е за професионален празник на медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, медицински и рентгенови лаборанти, фелдшери в чест на първата световна здравна сестра – Флорънс Найтингейл, родена на тази дата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР