Стилна церемония откри Фотоизложба със уникални снимки под мотото Витоша

...
Стилна церемония откри Фотоизложба със уникални снимки под мотото Витоша
Коментари Харесай

Уникални фотоси от Витоша представя от днес изложба пред НДК

Стилна гала откри Фотоизложба със неповторими фотоси под мотото „ Витоша – планината, която дава живот “. В експозицията са включени 28 пана, представящи началото на туризма, опциите за спорт и отдих в наши дни. От през днешния ден всички фенове на планината и приключенския метод на живот ще могат да се насладят на платната, ситуирани градинката пред НДК, около алеята при входа откъм кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и „ Фритьоф Нансен “ (бивш „ Кравай “), в Галерия навън пред Лятно Кино Кабана.

Фотоизложбата се провежда от „ София – европейска столица на спорта “. Зам.-кметът на столична община Дончо Барбалов поздрави присъстващите на церемонията по откриването, благодари на създателите на фотографиите, като посочи смисъла на Витоша за развиването на града и района. След това Барбалов отличи създателите на творбите и изтъкнати деятели за цялостната им активност - на тях и техните екипи - в интерес на планината. Сред тях бяха Анна Петракиева – шеф на Природен парк „ Витоша “, Ани Пенчева – неуморният мотор в организацията на Обиколката на Витоша, която това лято се провежда за 38-и път и Георги Радев – неизменима част от спортните събития в планината. Тримата бяха отличени и от БОК със „ Златна значка “, а фотографите със „ Сребърна значка “, връчена от генералния секретар на БОК Белчо Горанов. Всеки от седемте създатели на творбите бе награден от „ София – европейска столица на спорта “ с копие от неповторимата енциклопедия „ България на Олимп “.
 Уникални снимки от Витоша в откриващата се на следващия ден пред НДК Фотоизложба “Планината, която дава живот ” Уникални снимки от Витоша в откриващата се на следващия ден пред НДК Фотоизложба “Планината, която дава живот ”
От на следващия ден всички фенове на планината и приключенския метод на живот ще могат да се насладят на неповторимите снимки, включени в изложбата...



На откриването участваха доста фенове на планината, хора свързани от години с развиването и опазването на Витоша като едно от скъпите благосъстояния на София и България. Сред тях бе и един от главните радетели на самодейност „ Витоша – налична за всички “ алпинистът Дойчин Боянов.

Фотоизложбата ще бъде разполагаем две седмици, в които всеки ще може да се наслаждения на 28-те пана с впечатляващи фотографии от Витоша и любопитна информация, селектирани от списание 360°. Кадрите и обстоятелствата наблюдават историята на проведения туризъм в планината от първия траверс на Витоша, построяването на първите хижи и първите учения по катерене до опциите за интензивно превозване измежду природата и образа й в наши дни. По време на откриването Иван Панчев от списание 360 даде повече детайлности за фотосите и техните създатели.

Изложбата маркира и най-интересните и емблематични събития, които се случват през днешния ден по самодейност и с поддръжката на на „ София – европейска столица на спорта “: Витоша 100, Витоша Летен Фест, Споделени игри и така нататък Наред с това ще може да видите неповторими моменти от основаването на първото туристическо сдружение през 1895 година, оповестяването на Витоша за естествен парк, както и такива от летните и зимни Универсиади.
 Уникална галерия “Непознатият фотограф Георг Волц ” показва изложба Синтезис (СНИМКИ) Уникална галерия “Непознатият фотограф Георг Волц ” показва изложба Синтезис (СНИМКИ)
От 17 юни до 11 август 20201 година изложба Синтезис показва изложбата “Непознатият фотограф “ - първото задълбочено показва...

Изложбата показва и фотоси на забележителностите на планината, както и потребни занимания, които може да практикувате на чист въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР