Стилияна Николова води във временното класиране, а Боряна Калейн е

...
Стилияна Николова води във временното класиране, а Боряна Калейн е
Коментари Харесай

Две българки са начело в многобоя на Световната купа в София

Стилияна Николова води във краткотрайното класиране, а Боряна Калейн е втора след осъществяванията с обръч и с топка за многобоя при дамите на Световната купа по художествена гимнастика, която стартира през днешния ден в столичната зала " Арена София ".

По-рано през днешния ден конкуренцията - тази година подготвителна за Олимпийските игри в Париж, бе открита от кмета Васил Терзиев, служебния състезателен министър Георги Глушков и шефа на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе. Последният за следващ път гостува в България.

Стилияна Николова е на върха със общ брой от 69,500 точки. Тя изигра композицията си с обръч с леки грешки и получи оценка от 34,350 точки, а на топка беше доста постоянна и беше оценена с 35,150.
 Боряна Калейн. Снимка Българска телеграфна агенция
Боряна Калейн има 69,400 точки. Тя представи мощно и в двете съчетания и заслужи 35,600 т. на обръч и 33,800 т. на топка.

Трета досега е италианката София Рафаели с 68,700 т. (35,200 обръч и 33,500 топка), която е международна шампионка в многобоя от София 2022. В подреждането следват Дария Атаманов (Израел) с 68,450 т. (32,250 и 33,200), Тахмина Икромова (Узбекистан) с 67,200 т. (34,150 и 33,050), Алина Харнаско (Беларус) с 66,800 т. (34,000 и 32,800) и така нататък

Националките ни реализираха четири от четири вероятни финала в първия ден на Световната купа. Стилияна Николова и Боряна Калейн откриха място измежду най-хубавите осем на обръч и топка. Калейн е с трета по мощ оценка на обръч и трета на топка, а Николова с първа оценка на топка и пета на обръч.

Главен арбитър на надпреварата е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.

В събота са съчетанията с бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистите на обособените уреди.
 Снимка БТААнсамбълът
Ансамбълът на България заема седмо място в многобоя след изиграване на съчетанията с пет обръча.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева позволиха неточности в извънредно сложната си комбинация. Възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева получиха оценка от 34,150 точки, заемайки седма позиция за многобоя в края на първия спортен ден. Така те се класираха за финала на този апарат в неделя.

Лидер в класирането е отборът на Израел с 38,150 т., пред Италия с 37,050 т., Бразилия с 35,850 т. и така нататък В конкуренцията вземат участие 15 тима.

В събота са съчетанията с три ленти и две топки, след което ще станат ясни медалистките в многобоя. Потокът на българките стартира в 18:00 часа.
 Снимка БТАОткриването
Кметът на София Васил Терзиев откри публично Световната купа по художествена гимнастика.

" Изключително съм благополучен, че в идващите дни София още веднъж ще бъде център на международната художествена гимнастика. Успех на всички участнички! Откривам надпреварата! ", сподели Терзиев.
 Снимка Българска телеграфна агенция
Церемонията по откриването тази година мина под знака на УНИЦЕФ, откакто при започване на месец април беше подписан меморандум сред УНИЦЕФ и БФХГ за двегодишно партньорство и взаимни начинания в името на просперитета, здравето и за заслужен живот на децата на България и по целия свят.

Служебният състезателен министър Георги Глушков произнесе слово.

Имаше стратегия с детски осъществявания, певицата Поли Генова поздрави състезатели, треньори и деятели с латино ария, а по-късно група " Бон-Бон " изпя We are the champions на " Куин ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР