Стилияна Николова води във временното класиране, а Боряна Калейн е

...
Стилияна Николова води във временното класиране, а Боряна Калейн е
Коментари Харесай

Стилияна Николова води в многобоя след първия ден на Световната купа по художествена гимнастика в София

Стилияна Николова води във краткотрайното класиране, а Боряна Калейн е втора след осъществяванията с обръч и с топка за многобоя при дамите на Световната купа по художествена гимнастика, която стартира през днешния ден в " Арена София ".

Николова е на върха със общ брой от 69.500 точки. Тя изигра композицията си с обръч с леки грешки и получи оценка от 34.350 точки, а на топка беше доста постоянна и беше оценена с 35.150.

Боряна Калейн има 69.400 точки и заема втората позиция. Грацията показа мощно и в двете съчетания и има 35.600 точки на обръч и 33.800 на топка.

Трета досега е италианката София Рафаели с 68.700 точки.

Четири от четири вероятни финала за България в първия ден на Световната купа. Стилияна Николова и Боряна Калейн откриха място измежду най-хубавите осем на обръч и топка.

Главен арбитър на надпреварата е вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова. Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден е в панела за осъществяване на обръч.

Специален посетител на Световната купа е президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе, който гледа осъществяванията в компанията на президента на БФХГ Илиана Раева.

Утре предстоят съчетанията с бухалки и лента, след което ще станат ясни призьорките в многобоя и финалистите на обособените уреди.

Надпреварата ще бъде публично открита в 18.00 часа, а от 19:00 до 20:40 предстоят осъществяванията с пет обръча при ансамблите. България ще играе във втората група, която стартира в 20:00 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР