Стилияна Николова спечели бронзов медал, а Боряна Калейн завърши на

...
Стилияна Николова спечели бронзов медал, а Боряна Калейн завърши на
Коментари Харесай

Стилияна Николова спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в Милано

Стилияна Николова завоюва бронзов орден, а Боряна Калейн приключи на четвърта позиция в многобоя на последната за сезона Световна купа по художествена гимнастика в италианския град Милано. Двете се класираха за общо седем от осем вероятни финали на обособените уреди.

Николова събра актив от 135.050 точки (34.050 на обръч, 34.800 на топка, 32.900 на бухалки и 33.300 на лента) и взе бронзовото отличие в многобоя.

Калейн има 130.950 точки (33.550 на обръч, 33.900 на топка, 31.550 на бухалки и 31.950 на лента) и зае четвърта позиция.

Двете играха през днешния ден съчетания с бухалки и с лента, като на първия апарат имаха известно грешки в осъществяванията си.

Шампион в многобоя стана представителката на Германия Даря Варфоломеев със 137.200 точки, а втора се подреди представителката на домакините и международна шампионка от София 2022 София Рафаели със 136.700 точки.

След финалите на обръч и топка, Стилияна Николова през днешния ден добави финали на бухалки и на лента. Боряна Калейн е измежду финалистките на лента, както и на обръч и на топка от през вчерашния ден. Тя обаче не съумя да се пребори за място измежду най-хубавите осем на бухалки.

Съдия за България в самостоятелната конкуренция е Филипа Филипова, която през днешния ден беше в панела за артистичност на лента.

Финалите на обособените уреди при дамите са на следващия ден с начален час 15:10. От 20:00 до 21:30 часа Световната купа продължава с конкуренцията при ансамблите, с присъединяване на България, които ще играят композициите с три ленти и две топки. Българките Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова са в първия поток със стартов номер 5.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР