Стилиян Петров, който в момента е част от екипа на

...
Стилиян Петров, който в момента е част от екипа на
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Болката на клубовете е толкова голяма, че те вече са се отказали да се борят

Стилиян Петров, който сега е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президент на БФС, приказва по-малко от месец преди Конгреса на БФС, на който Бербатов ще се изправи в яростна борба против сегашния началник на централата Борислав Михайлов.

Петров разкри, че от техния лагер би трябвало да бъдат съсредоточени върху провеждането на този Конгрес и да чакат удари под кръста от техните съперници.

" Начинът на мислене на клубовете е друг към този момент. Ние вършим към този момент втора обиколка из страната. Първият път Димитър Бербатов беше самичък, този път и аз се включих. Тогава имаше доста време и той искаше да се види и да приказва с хората, до момента в който в този момент времето е доста по-малко. Разделени сме на два екипа, които приказват едни и същи неща и молят за решаването на едни и същи проблеми. Ние сме подготвени за измененията. Въпросът е, че би трябвало да сме съсредоточени върху провеждането на този конгрес и да чакаме удари под кръста. Това обаче не е методът за българския футбол да прогресира. Трябва да има концепция и разговор, а това не се случва. Ние би трябвало да се предпазваме от напълно разнообразни неща, което е пагубно. Ние обаче сме се наели да се борим за тази смяна ", показа Петров пред Българска национална телевизия.

Рекордьорът по мачове за националния тим на България разяснява още, че екипът на Бербатов дава още веднъж късмет на клубовете у нас да се борят за смяна.

" Това е битка против една система. При нас всичко е транспарантно. Чухте терзанията и болките на клубовете, само че ние не би трябвало да навлизаме в тази тематика. Трябва да оказваме помощ на тези клубове, това е доста значимо. Болката на клубовете е толкоз огромна, че те към този момент са се отказали да се борят. Ние още веднъж им даваме този късмет и възторг ", съобщи някогашният капитан на " лъвовете ".

Стилян Петров разкри и малко повече детайлности към предлагането за по този начин наречената такса " Лукс ", според която българските тимове ще би трябвало да заплащат, в случай че желаят да употребяват по-голям брой чужденци в състава им.

" Таксата " Лукс " ще бъде друга при всеки един чужденец или чужденец отвън Европейски Съюз. До трима чужденци ще бъдат разрешени без такса " Лукс ", а оттова нататък за четвъртия ще има една сума, за петия по-голяма и по този начин до единадесетия. Това е обикновено. Ако е един клуб има огромни упоритости, това няма да бъде проблем за него, тъй като той ще получава задоволително положително финансиране от европейските шампионати. Тези пари ще отиват за български футбол, което е добре. По този метод тимовете, които употребяват доста чужденци ще финансират българския футбол, а тези пари ще могат да отиват за тимовете от по-ниските равнища и ДЮШ. Да не забравяме, че в случай че ние не развиваме тези гении и не се грижим за тях, доста мъчно ще имаме триумфи на национално равнище ", показа юношата на ЦСКА.

Бившият състезател на Селтик и Астън Вила приказва и по тази причина какви са отговорностите на БФС и не пропусна да разкритикува косвено Борислав Михайлов за думите му, че си слага отлична оценка.

" Винаги съм казвал, че националният тим е огледало на работата на БФС. Задълженията на БФС са да развива ДЮШ и аматьорския футбол. Това значи, че те не са си свършили работата. И когато някой излезе и каже, че си написа " 6 " за тази си работа, ти би трябвало да му пишеш " 2 " и да му скъсаш тетрадката ", сподели Петров.

Стилян Петров разкри още и дали от техния екип ще потърсят помощ от страната, в случай че завоюват Конгреса на 18 март.

" Ще беседваме и с страната, тъй като тя е един доста значим сътрудник. Така работят всички по света. Отбелязваме, че и предходното, и актуалното държавно управление отхвърлят да работят с това управление на БФС. Това е притеснително за българския футбол ", съобщи Петров.

Накрая някогашният футболист показа и с каква дума би описал разногласието сред Димитър Бербатов и Борислав Михайлов.

" Ожесточен. Димитър Бербатов е несклоняем и желае да се бори за правдата. Господин Михайлов просто не желае да даде този пост, което е разбираемо. Скоро ще пристигна развръзката. Всички в екипа сме такива характери, че не се предаваме елементарно. Знаехме с какво се захващаме през цялото време и какъв брой ще бъде мъчно. Ние обаче одобряваме всичко това с усмивка, тъй като знаем, че тези промени ще разрешат на българския футбол още веднъж да създава артикул, към който международният футбол ще има почит ", приключи Стилиян Петров.
 Бербатов: Нито футболните клубове, нито ние сме осведомени какво ще се случва на Конгреса
Бербатов: Нито футболните клубове, нито ние сме осведомени какво ще се случва на Конгреса

Екипът му е сезирал ФИФА
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР