Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за

...
Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Боли ме! Отидете и гласувайте със съвест!

Стилиян Петров, който е част от екипа на претендента за президент на БФС Димитър Бербатов, приказва много дълго по време на днешната конференция. Ето втората част от неговото изявление:

" Това е най-малкият проблем. Казали сме си мощните и слабите страни. Това, което съм поел към клубовете, че ще го свърша - като финансиране посредством стратегии от УЕФА и ФИФА, ще го направя. Бербатов го знае доста добре. Трябва да се работи в екип, това е доста значимо. Тук сме да взимаме верните решения. Също по този начин сме и тук да пожелаваме от него да взима верните решения.

Радвам се, че всички ние сме почтени и отворени към всички. Въпросът, който се зададе с по този начин наречените побутвания. Когато ние беседваме с клубовете, не ги караме да гласоподават за нас.

Да, футболният съюз е приключил и някои хубави неща, само че за 16 години акцентираме единствено една база.

Искам да ви кажа, че когато върнем лентата обратно, всички тези футболисти, които играят в националния, те не са отговорни. Те са част от системата, построени са в България.

Тези момчета знам по какъв начин се усещат - не се усещат доста добре. И ние не се чувствахме доста добре.

Хора от Изпълкома споделят, че всичко им е обезпечено, само че футболистите не играят. Проблемите са доста по-дълбоки.

Искам да поздравя господин Порточанов, тъй като е доста прав. Когато си народен селекционер, би трябвало да имаш равнище. Г-н Петров, Ясен Петров, господин Порточанов е доста прав. Вие работите за националния тим и българския футбол, а не за господин Михайлов.

Мен ме боли, тъй като съм минал през всяка една гарнитура. Когато клубовете не имат вяра в процеса, е доста мъчно. Ако непрекъснато на всеки конгрес се занимаваме с тези неща, заслужава ли си? Не, не си заслужава. Искаме ли да променим нещата? Разбира се, че желаеме.

Решихме да се борим, борете се и вие. Защото не се ли борите, не мисля, че ще променим нещо. Когато системата е построена по подобен метод, се натрупва един боязън. Но сега вие имате опция, която би трябвало да употребявате. Дали сме ние, или някой от другите 5 претендента, преценете вие. Отидете и гласувайте със съвест! Със съвест за това да не пропиляваме повече генерации.

Когато те прави оценка никой, би трябвало да не си ти. Друг да каже какво си направил. Година и половина никой не чу нищо от господин Михайлов - какво е направил, за какво е напуснал? И внезапно влизаме в тези полемики. Марката " български футбол " от дълго време е умряла в международен мащаб.

Христо Стоичков, Емил Костадинов, Борислав Михайлов - те трябваше да създадат тази смяна. Извинявам се, че въвличам Стоичков. Но те, като идоли, трябваше да създадат тази смяна.

И вие желаете да ходите на огромни шампионати, и да интервюирате звездите, само че не ви се разрешава, тъй като не вървим на огромни шампионати.

Позицията на националния селекционер е потъпкана и накърнена. Имаме факсимиле " толкоз си можем, няма други ". Къде са ни младите гении? Критериите, националният селекционер, условията, задачите... Целите са ни към този момент една, най-много две победи. И не са отговорни футболистите. Такава е системата, с това се сблъскваме ", сподели Стенли.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР