Стикерите за 100 процента ваксиниран персонал, които започват да се

...
Стикерите за 100 процента ваксиниран персонал, които започват да се
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори: Стикерите за ваксинация създават проблеми, вместо да ги решават

Стикерите за 100 % имунизиран личен състав, които стартират да се слагат на хотелите, са дискриминационни и ще доведат до доста и разнообразни проблеми за бизнеса. Това е мнението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

По думите им натиска да се ваксинират чиновниците непременно води до отлив на личен състав, което основава още един доста комплициран за решение и рисков за бизнес проблем.

" Има хора, на които по здравословни аргументи не може да бъде сложена ваксина и такива, които към този момент са преболедували и имат задоволително антитела и по тази причина не желаят да се ваксинират незабавно ", разяснява заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

" Освен това, не е ясно кой ще ревизира дали тези стикери дават отговор на истината ", добавя ръководителят на БХРА Георги Щерев.

При огромното текучество на личния състав, стикерите могат да бъдат подвеждащи още на идващия ден, откакто бъдат сложени, защото при напускането на някой чиновник незабавно би трябвало да се откри различен, а той може и да не е ваксиниран, разяснява Щерев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР