Стикерите за 100% персонал, които започват да се поставят на

...
Стикерите за 100% персонал, които започват да се поставят на
Коментари Харесай

БХРА: Поставянето на стикери за ваксинация е дискриминационно

" Стикерите за 100% личен състав, които стартират да се слагат на хотелите са дискриминационни и ще доведат до доста и разнообразни проблеми за бизнеса. "  В това са безапелационни от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На първо място, натискът да се ваксинират чиновниците непременно води до отлив на личен състав, което основава още един доста комплициран за решение и рисков за бизнеса проблем, изясни заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.
" Имунизацията би трябвало да е доброволна и да регистрира самостоятелните здравни потребности и особености , а не да се употребяват насилствени и насилствени способи като социална или фирмена „ насила “, акцентира той. И добави, че " има хора, на които по здравословни аргументи не може да бъде сложена ваксина и такива, които към този момент са преболедували и имат задоволително антитела и по тази причина не желаят да се ваксинират незабавно ", изясни Налбантов.
 Moderna търси утвърждение за имунизиране на младежи в Европейски Съюз и Канада Moderna търси утвърждение за имунизиране на младежи в Европейски Съюз и Канада
Американската биотехнологична компания Moderna търси утвърждение за потребление на своята ваксина против COVID-19 при младежи в Европе...
Той добави, че в комплицираната обстановка, в която съществуването на бизнеса е сложено на карта, извънредно късия летен ваканционен сезон, фактът, че хотелиерите са единствения туристически отрасъл, който не е получил помощ, с цел да оцелее от страната, натискът с слагането на стикерите за имунизация може да се окаже последната капка и да прелее по този начин чашата, че да докара до съдбовни последствия за хотелския бизнес, а даже и до банкрути.
Без личен състав няма по какъв начин да се предлага първокласен туристически артикул , а сътрудниците към този момент се оплакват, че наред с все по-големите им усложнения да намерят чиновници за къси сезон, в този момент и дребното наети отхвърлят да се явят на работа от боязън, че ще ги накарат да се имунизират наложително, а те по разнообразни аргументи не желаят да стоят това, изясни ръководителят на БХРА Георги Щерев. Като за следващ път акцентира позицията на БХРА за предпочитано имунизиране на заетите в туризма, само че при отчитане на самостоятелните здравни особености на чиновниците в бранша.
" Поставянето на стикери за имунизация е дискриминационно " , акцентира Щерев. И добави, че концепцията води след себе си няколко основни проблеми. На първо място слагането на стикерите единствено на някои хотели автоматизирано води до презумпцията, че всички останали места за настаняване с изключение на тези с лепенките на вратите са рискови. Ако в прилежащия хотел са ваксинирани единствено 90 или 50 на 100 от чиновниците, това значи ли че той е нерешителен или пък личният състав не съблюдава противоепидимичните ограничения, пита риторично ръководителят на БХРА.
Ето за какво има риск тази „ реклмна акция “ в последна сметка да докара до антиреклама, притесняват се от бизнеса. Хотелите вложиха доста средства и вложиха, с цел да подсигуряват сигурността на своите посетители, както през предишното лято, по този начин и през зимния сезон и за идния летен в този момент, акцентира Щерев. И напомни, че от началото на рецесията до момента няма нито един български хотел или курорт на море или планина, който да се трансформира в огнище на болест на COVID-19 или пък инфектирани посетители по време на ваканцията им. Но поради това прикрито обръщение стикерите могат вместо да изпишат веждите на туризма да избодат очите му.
Освен това, не е ясно кой ще ревизира дали тези стикери дават отговор на истината . Не на последно място, при огромното текучество на личния състав, стикерите могат да бъдат подвеждащи още на идващия ден, откакто бъдат сложени, защото при напускането на някой чиновник незабавно би трябвало да се откри различен, а той може и да не е ваксиниран, изясни Щерев.
 Министърът на туризма не пое отговорност за наложително имунизиране против COVID-19 в бранша Министърът на туризма не пое отговорност за наложително имунизиране против COVID-19 в бранша
България е една сигурна дестинация и по този начин я популяризираме. Утре, 1 юни, ще е ясно с какъв брой ще поевтинеят плажните такъми – ч...
Няма работеща политика, която да е наложена с принуждение и да е в прорез на ползите на личния състав, бизнеса и съответния отрасъл, акцентират от БХРА. От национално показаната туристическа организация с 36 районни секции са безапелационни, че имунизационния развой е от извънредно значение, само че че имунизацията не може да бъде наложена с насилствени способи. Вместо това би трябвало да се намерения за тласъци, които да доведат до по-ефективен развой на имунизация и по едно и също време с това да се задейства българския туристически пазар.
Сред концепциите, които от БХРА стартира от дълго време, е страната да даде ваучери за почивка у нас на всички, които следва да се ваксинарат . За да се доближи до 70 на 100 имунизация на популацията, с цел да се реализира групов имунитет съгласно експертите, е належащо ваксини да си слагат още към 2,5 милиона души, поради, че една част от хората към този момент са се сблъскали с вируса и към този момент имат антитела, а други близо 1 милион души към този момент са ваксинирани. За да ги подтиква с ваучери за почивка в размер на 100-120 лв. на човек, страната би трябвало да отдели към 250-300 милиона лв..
На пръв взор тази сума може да не наподобява дребна, само че в случай че не бъде разходвана с тази цел, страната след това ще загуби доста повече от вероятно бъдещо затваряне на бизнеси. Така че в случай че не предприеме нужните ограничения и не отдели средства за подкрепи бизнеса и да подтиква процеса на имунизация , следващата година страната ще похарчи доста повече в опитите си да преодолее новия, по-страшен колапс на стопанската система, който ни чака, в случай че бъдат затворени и има всеобщи банкрути в основополагащ бранш за стопанската система ни като туризма, а той ще повлече и други браншове, с които е обвързван, акцентира той. От БХРА се надяват сходни тласъци за имунизация да доведат и до по-голяма претовареност през есенно-зимния сезон.
Вместо да се основава спомагателен безпорядък и още веднъж да се разделя туристическия бизнес, по-ефективно ще е са се организира бързо осведомителна акция, посредством която България да се съобщи пред света като сигурна и безвредна дестинация, както и да се изтъкне, че местата за настаняване взимат ограничения, с цел да подсигуряват здравето на туристите и няма регистриран случай на заразяване на посетителите в български хотел.
Спешно би трябвало да се посочат Коронавирус хотели за морските ни курорти и да се уточни при какви условия ще работят те. Това е от определящо значение за образуване на летни ваканции у нас от страна на огромните интернационалните туроператори. Необходими са и ясни и съответни правила за разхлабване или стягане на ограниченията. И да се вкарат ограничения, сходни на тези с Румъния и с други страни с ниска заразяемост и висок % на имунизация за отпадане на всички ограничавания за влизане в България, в случай че желаеме да има най-малко някакъв летен сезон, акцентират от организацията.
 Новият здравен министър с апел за имунизиране: Опасността не е минала (ВИДЕО) Новият здравен министър с апел за имунизиране: Опасността не е минала (ВИДЕО)
Намаляването на разпространяването на вируса, което записваме през последните седмици, се дължи по-скоро на времето, в сравнение с наш...
Освен това, БХРА упорства да се освободят всички деца до 12 години от нуждата да показват проби при влизане в България. Задължително е да се договорят зелени директни коридори, с цел да не загубим и тези пазари, от които въпреки всичко имаме късмет за резервации през това лято, безапелационни са от БХРА. Според специалистите на БХРА е належащо най-малко един път седмично да се дава настояща информацията за подхванатите ограничения, в което да се ангажират и дипломатическите задачи на България в чужбина. Както и незабавно да проработи чат бот, който да дава отговор бързо и с точна информация на въпросите на всички, които имат интерес към ваканции у нас.
" Повече от месец мина от работата на служебния кабинет, само че не се подхващат действителни дейности, които да окажат въздействие , единствено безплодни срещи и очаквания и легловата база е празна, а за нас всяка минута е скъпа. За страдание, нещата вървят доста постепенно освен поради нуждата от пари, а и от неналичието на организация и координация сред обособените ведомства. Решенията на гореописаните проблеми не са по силите единствено на Министерство на туризма, а изискват да се стиковат дейностите на няколко министерства и е добре, въпреки и да е малко времето, да се координират нещата и се вземат бързи решения, съгласувани с сектора ", акцентира Щерев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР