Стикерът за Гражданска отговорност“ ще отпадне – това реши на

...
Стикерът за Гражданска отговорност“ ще отпадне – това реши на
Коментари Харесай

Ще остане ли стикерът за „Гражданска отговорност“ в миналото?

Стикерът за „ Гражданска отговорност “ ще отпадне – това реши на първо четене Народното събрание след предложение на депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Божидар Божанов . Предвижда се да бъде въведено ограничаване за въвеждане на стикери с подзаконов акт. Така на процедура ще бъдат отстранени стикерите от предното стъкло на колите.

Сред предложенията на Божанов за промени на пътния закон е и прекъсването и връчването на актове и фишове на пътя на водачи, които имат повече от 5 невръчени електронни фиша или наказателни постановления. Те ще попадат в налични за обществото данни, разпределени минимум по-области.

Депутатът предлага още споразумяване на правила за длъжностен електронен достъп до регистрите на Министерство на вътрешните работи от заинтригувани страни – държавни органи, снабдители на публични услуги, лица, осъществяващи обществени функционалности.

„ Между първо и второ четене ще предложа и автоматизирано издаване на електронни фишове при засичане на коли без механически обзор или “Гражданска отговорност ” от всички налични камери “, добави още той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР